Primarul de Pipirig învestit cu nervi: ”Poate să vină și mama premierului, că nu mă interesează!”

Dacă, la Bălțătești, ceremonia de învestire a noului primar s-a desfășurat sub auspiciul decenței și simplității, la Pipirig, evenimentul similar a început cum nu se putea mai rău.

În timp ce noul primar, Vasile Dorneanu, prefectul Vasile Panaite, consilierii locali și cetățeni din comună așteptau în sala Căminului Cultural să sosească și doamna judecător, pentru a începe procedura de învestire a primarului, Ioana Topliceanu se afla singură prin sediul primăriei, acolo unde a crezut că va avea loc și ședința de învestire. Ghinion! Doamna judecător nu a știut că alaiul de oficialități se află la Căminul Cultural. Și, de aici, a pornit tăvălugul nervilor. Noroc că s-a găsit cineva să-l anunțe pe primar că doamna judecător îl așteaptă la primărie, că rămânea neînvestit.

Câteva minute i-au trebuit primarului Dorneanu să scape de nodul din gât: ”Ne cerem scuze, doamna judecător! Am crezut că știți că ședința de învestire va avea loc la Căminul Cultural. A venit și domnul prefect și l-am condus la cămin”.

E o bătaie de joc! Umblu singură pe aici, prin primărie, și nimeni nu mă anunță că ședința are loc în altă parte! Că a venit prefectul…! Poate să vină și mama premierului, că nu mă interesează! Atunci să vă citească prefectul hotărârea! Trebuia să fiu anunțată de cineva că nu e la primărie. Este o jignire foarte mare, la adresa mea! Haideți să citesc hotărârea și să plec. Adică, la Bălțătești, s-a putut să fiu așteptată, aici, nimic! Trebuie să bat pe la toate ușile primăriei! Să-mi spuneți numele secretarului comunei! Era sarcina ei să mă anunțe”, s-a revoltat doamna judecător.

Și, ca tacâmul să fie complet, viceprimarul Bârgăoanu nu a știut numele doamnei judecător, atunci când a dorit să o prezinte. ”Mă numesc Ioana Topliceanu. Măcar pentru atât lucru puteați să vă interesați”, i-a replicat, sarcastic, judecătoarea.

A fost o zi cu ghinion pentru viceprimar, pentru că, în timp ce judecătoarea citea hotărârea de validare a mandatului de primar, a început să-i sune telefonul, creând un real disconfort fonic judecătoarei, care nu s-a sfiit să-i arunce o privire tăioasă, cum numai cei condamnați au mai simțit-o pe pielea lor.

Până la urmă, ceremonia și-a intrat pe făgașul normal, cu prezentarea hotărârii judecătorești de validare a mandatului de primar și jurământul. După care doamna judecător a părăsit sala, nu înainte de a-i ura succes noului primar. În ciuda insistențelor de a mai rămâne pentru a ciocni și o cupă de șampanie, judecătoarea nu s-a mai întors din drum.

A urmat o slujbă religioasă, oficiată de un sobor de preoți condus de preotul Mihai Bistriceanu. ”Dumnezeu să vă dea putere, sănătate ca să puteți realiza lucruri frumoase pentru comuna Pipirig!”, i-a urat preotul noului primar.

Prefectul Vasile Panaite l-a asigurat pe noul primar de tot sprijinul său constituțional, chiar dacă nici el nu a rămas să ciocnească o cupă de șampanie.

Vă mulțumesc pentru prezență! Mulțumesc locuitorilor din comuna Pipirig, că mi-au acordat încrederea la alegerile parțiale! Pipirig este o comună deosebită. Am încredere și îmi doresc ca fiecare dintre noi să ne implicăm și să contribuim la bunăstarea comunei noastre. Consiliul Local îmi va fi alături și vom găsi acele căi prin care comuna noastră să prospere. Vreau să fiu un primar al tuturor”, a transmis noul primar, Vasile Dorneanu.

La spartul târgului, a ajuns și deputatul PSD Dan Andrușcă, care a prins momentul cupei de șampanie și a pișcoturilor.

Binecunoscuta ospitalitate a pipirigenilor nu a trădat, nici de această dată. Toți cei din sală au fost invitați la un bufet suedez, cu aperitive, prăjituri de casă, apă, suc, cafea, vin și, din nou, șampanie. În tot acest timp, s-a format o coadă de oameni, care doreau să-l felicite pe noul primar. (C.T. STURZU)

GALERIE FOTO

reclama psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.