Salarizarea și evaluarea angajaților de la Primăria Târgu-Neamț

Noua grilă de salarizare a angajaților din Primăria Târgu Neamț a fost aprobată în cadrul ședinței Consiliului Local de joi, 27 iulie. Aceasta va fi folosită până pe 31 decembrie 2017, urmând ca, de anul viitor, să se aplice o altă grilă de salarizare.

Consilierul local Maria Vrînceanu (PNL) a intervenit: “Ca urmare a bugetului ce va trebui să suporte salariile din noua grilă de salarizare, deja există un deficit de 10 miliarde lei vechi. Nu văd cum această grilă de salarizare să fie susținută financiar până la sfârșitul anului”. “În fiecare an există deficit la primărie. Anul acesta au avut loc două majorări de salarii și ne-a dat și nouă calculele peste cap. Dar, nu vor fi probleme”, a răspuns viceprimarul Vasile Apopei.

Informații suplimentare a oferit primarul Daniel Harpa: “Noi, am avut trei propuneri de grile salariale, iar Consiliul Local a ales-o pe care a considerat-o cea mai bună. În prealabil au fost discuții și cu reprezentanții celor trei sindicate din primărie, dar și cu angajații. Repet, aceasta este salarizarea până la sfârșitul anului acesta. De la 1 ianuarie se va face o altă grilă de salarizare, evident după o evaluare a angajaților la acest sfârșit de an, după care, de anul viitor vor fi impuse și criterii de performanță. Evaluarea va fi făcută de o comisie ce va fi stabilită de Consiliul Local, în cel mai scurt timp. Până la sfârșitul lunii august se va stabili comisia și se va face o evaluare a fiecărui angajat în parte, inclusiv primarul și viceprimarul. Am încercat să egalizăm salariile și să nu fie diferențe mari între un inspector superior și un inspector de specialitate. Reduceri salariale au fost, în general, la șefii de servicii. Deocamdată, la primărie posturile sunt blocate, deci nu se vor mai face angajări o perioadă. Dar, în septembrie, vom discuta noua organigrama. Acum, prioritate au cei de la Poliția Locală, unde avem nevoie de oameni. Vom scoate două posturi la concurs”.

Interesantă este și opinia liderului Sindicatului “Forța Legii” din cadrul instituției, Iulian Merticaru, consilier superior gradul I în cadrul Biroului Investiții: “Salut cu respect decizia luată de administrația locală a orașului Târgu-Neamț în privința aprobării noii grile de salarizare ce a conferit în final echilibrul valoric, demnitate și respect pentru munca ce o prestează funcționarii. Sunt principii susținute de Sindicatul «Forța Legii» ce dorește să respecte valoarea și să configureze viabil și real personalitatea funcționarilor publici”. (C.T. STURZU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.