Acasă Actual Sărbătoarea hipică la Piatra Neamț: Cupa TCE 3 Brazi PROGRAMUL OFICIAL

Sărbătoarea hipică la Piatra Neamț: Cupa TCE 3 Brazi PROGRAMUL OFICIAL

Întrecerile ediției a VIII-a a Cupei TCE 3 Brazi la sărituri peste obstacole debutează astăzi, 6 iulie, cu parada participanților și ședința tehnică a competiției. Concursul propriu-zis se va desfășura pe durata a trei zile, în perioada 7-9 iulie, la Baza Hipică ”Virgil Bărbuceanu”, din Piatra Neamț. Valoarea totală a premiilor este de 400 de milioane de lei vechi, sumă oferită integral de principalul sponsor, Grupul de Firme TCE 3 Brazi.

Prof. Costache Lupu, președintele CS Ecvestru Piatra Neamț, a rememorat momentul apariției acestui concurs național: ”Ideea competiției dotate cu Trofeul TCE 3 Brazi a apărut în anul 2010, când, în luna iunie, trebuia să aibă loc Cupa Municipiului Piatra Neamț. Pentru că noi, adică CS Ecvestru era în litigiu cu Primăria din cauza situației terenului, conducerea Primăriei a refuzat să mai organizeze în anul respectiv competiția. Am fost anunțați de acest refuz al Primăriei cu două săptămâni înainte de a începe concursul, deși toată lumea știa că trebuie să se desfășoare și era pregătită să vină la Piatra Neamț. În această situație limită, am fost nevoiți să salvăm onoarea municipiului și am apelat la Grupul de Firme TCE 3 Brazi, să înlocuim Cupa Municipiului cu Trofeul TCE 3 Brazi. Așa a apărut prima ediție, în luna iunie a anului 2010, după care s-a continuat în fiecare an. Acum ne aflăm la a opta ediție și aducem toate mulțumirile noastre conducerii Grupului de firme TCE 3 Brazi,  care a rămas un sponsor principal și consecvent al sportului ecvestru și care, și de data aceasta, va susține toate costurile pe care le implică organizarea și desfășurarea competiției”.

80 de sportivi și tot atâția cai se vor afla la startul întrecerilor. ”Vor veni sportivi de la cele mai importante cluburi de profil din țară, cluburi care, de fapt, au fost prezente și la edițiile anterioare. Noutatea constă în faptul că, de data aceasta, va fi numai Cupa TCE 3 Brazi, deci nu mai este cuplată cu o altă competiție, cum făceam noi de obicei. Cu acordul Federației Române Ecvestre, s-a stabilit să înmânăm două trofee, unul pentru începători, amatori și juniori și unul pentru câștigătorul de la categoria avansați. Trofeul pentru începători se înmânează sâmbătă, 8 iulie, odată cu festivitatea de deschidere, iar trofeul pentru avansați se va decerna duminică, 9 iulie, când se va organiza festivitatea de premiere”, a mai spus Costache Lupu.

CS Ecvestru Piatra Neamț va fi reprezentat de cei trei sportivi care s-au clasat pe primele trei locuri la recenta Cupă a Fermierului: Lucian Aprofirei cu calul Prinț, Oriana Chelaru cu calul Sonia și Alexandru Melinte cu calul Rudi. ”De 20 de ani nu ne-am mai clasat pe primele trei locuri. Sperăm ca și la Cupa TCE 3 Brazi să avem același succces ca la Cupa Fermierului. Invităm spectatorii pentru că va fi într-adevăr un regal hipic la Baza «Virgil Bărbuceanu»”, a încheiat Costache Lupu. (Ana MOISE)

PROGRAMUL OFICIAL

https://mesagerulneamt.ro/wp-content/uploads/2017/07/Program-Cupa-TCE-3-BRAZI-2017-pdf.pdf

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here