Un ministru sinistru- Liviu Pop

pietricica turism
Sursa foto: Gândul

Din respect pentru un nobil animal, cu care țăranul român muncea pământul pentru a-și trimite copiii la școală, nu-i putem asocia numele cu al actualului ministru al educației. Liviu Pop nu are corespondent, el este unic în imbecilitatea bâlbelor sale. Cum a ajuns ministru este fix treaba lui Liviu Dragnea sau a cine știe cui l-a propus, pe ce interese. Că face deservicii PSD-ului și când tace la televizor, stând cu ochii pe telefon să vadă dacă primește vreo indicație, iarăși este treaba partidului.

Din păcate, este treaba noastră, a tuturor, că, din postura pe care o are, din când în când mai emite și judecăți de valoare. Cel care acum ar trebui să fie etalonul managerilor din învățământ nu reușește să fie decât un etalon al imbecilității, al neputinței în exprimare, al incoerenței. La final, dă impresia unui ministru la poarta spoită proaspăt a educației, care habar n-are despre ce este vorba în zona păstorită de el.

De curând, sinistrul a vorbit despre gratuitatea învățământului în România. Potrivit Constituției, el este GRATUIT și obligatoriu până la o anumită treaptă școlară. De când papă banii statului și ai învățământului pe funcții publice sau în sindicatele care tot timpul au dat mâna cu puterea, sinistrul a auzit și el ceva despre gratuitate. Așa că, din postura de MINISTRU, într-un guvern legitim, care trebuie să țină seama de CONSTITUȚIE, sinistrul ne spune că gratuitatea o asigură statul, o parte, și o parte părinții!!!!

Păi, sinistrule care ești sinistru, managerul și ministrul lui pește prăjit, statul de unde crezi matale că o asigură, pe ea, pe gratuitate, de la cine ia banii ăștia?! Sinistrule, statul nu e guvernul tău, nici cel USL, pe timpul căruia te-ai lăfăit bine, nici al impotenței liberale sau tehnocrate! Statul este ceva mai mult, din care, sinistrule, fac parte și părinții despre care vorbeai! Și care, prin munca lor, cei care mai pot munci și mai au unde, asigură banii pentru nevoile statului, că nu tu faci asta, de pe postul de încasator și cheltuitor de lux ce ești! Așa că du-te mătăluță, citește dacă poți Constituția, dacă nu roagă frumos pe cineva să-ți traducă părțile care te interesează și nu mai vorbi prostii! Părinții nu trebuie să asigure, sinistrule, nici o gratuitate! Bani pe care îi dau părinții din buzunar sunt o formă de finanțare mascată a unui sistem educațional girat de guvernele impotente de după 1989 și de sindicatele naționale ciomizate, conduse de eunuci ahtiați doar de bani, în lipsa altor plăceri. Plus o formă de șantaj instituționalizat, de genul ”dacă veți condiții normale în clasă, băgați mare la lovele”!

Statul trebuie să asigure gratuitatea și nu poate. Pentru că se fură. Tu, ca ministru al educației, ar trebui să fii primul care să spui asta, să oprești șmecheria cu fondul clasei, chestiune umilitoare pentru toată lumea, când vine vorba de asigurat perdele, parchet, var, cretă, coșuri de gunoi, uși, ca să nu mai vorbim de manualele gratuite și, evident, învechite.

Fondul clasei era, dacă mai știi cum era la școală în vremuri trecute, pentru excursii, pentru activități suplimentare ale copiilor, pentru serbări, pentru premii, nu pentru reparații, utilarea claselor, pentru table și atâtea altele.

Acestea fiind spuse, sinistrule, dacă mai ești ministru, pune mâna pe carte și când trebuie să vorbești, taci înțelept.

Valentin Bălănescu

P.S.: Domnule ministru, pe logica matale, pe când angajații vor trebui să-și asigure singuri o parte din salarii, pentru cinstea de a muncii sub conducerea luminată a domniei voastre? Evident, mărite, conform programului de guvernare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.