Ana Anăstăsoaei: ”Am învățat pentru a deveni ceva în viață!”

Ana Anăstăsoaei, unul din cei 7 elevi din județul Neamț care au obținut media 10 la Evaluarea Națională, spune că apreciază premierea cu 1.000 de lei oferită de Ministerul Educației Naționale însă nu consideră că acești bani sunt un impuls pentru a învăța mai mult. ”Apreciez acest gest din partea celor de la minister și le mulțumesc mult. Consider această sumă, un rod al muncii mele. Eu nu am învățat niciodată nici pentru bani, nici pentru a fi apreciată de alții. Am învățat pentru a deveni ceva în viață. Am învățat pentru mine și le mulțumesc tuturor pentru sprijinul permanent pe care mi l-au acordat. Poate alții vor spune că am învățat doar pentru acești bani ceea ce este total greșit. Nu consider că banii respectivi sunt un impuls pentru a învăța mai mult”, este de părere Ana Anăstăsoaie, șefa de promoție a Școlii Borlești. În următorii patru ani, ea va învăța la Colegiul Național ”Petru Rareș”, la profilul real, specializarea matematică-informatică.

Ceilalți șase elevi care vor mai primi stimulente financiare pentru nota maximă de la Evaluarea Națională sunt: Miruna Mihaela Olaru, de la Școala Moldoveni, Camelia Popa, de la Școala Urecheni, Teodor Ioan Băltoi, Ioana Ilinca Grumezescu, de la Colegiul Național ”Roman Vodă” Roman, Elena-Filip Muraru, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Piatra Neamț și Ioana Ana Maria Leancă, de la Școala Gimnazială ”Vasile Alecsandri” Roman.

Ministerul Educației mai premiază cu 3.000 de lei fiecare elev care a obținut media 10 la sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat, numai că în Neamț nu s-a consemnat, de această dată, nicio medie maximă. (Ana MOISE)

One comment

  • Aiurica

    august 12, 2017 at 7:10 am

    Bravo, Ana! Inveti ca sa stii, nu pentru sume meschine pe care niste politicieni le considera un scop in viata.Dupa mintea lor, celor care au luat nota 4, ar trebui sa le dea 4000 de lei…

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *