Consiliul Județean Neamț ia 60 de hectare de la orașul Târgu Neamț

În ședința ordinară a plenului județean, ce va avea loc pe 30 august, un proiect de hotărâre vizează transmiterea unui teren din proprietatea orașului de sub Cetate în proprietatea județului Neamț.

Potrivit oficialilor județeni, predarea/primirea este motivată de realizarea Complexului de agrement ”Ținutul lui Creangă”, proiect inclus în programul de dezvoltare județeană 2017-2020, ale cărui scopuri sunt ”dezvoltarea infrastructurii turistice în zona de nord a județului Neamț, diversificarea serviciilor turistice la nivelul județului și crearea de noi locuri de muncă”. Întru aceste scopuri nobile, cei de la CJ au început să caute locul potrivit, fiindcă județul nu (prea) are terenuri, cu sau fără construcții, pe care să dezvolte o asemenea investiție.

Așa s-a ajuns la Târgu Neamț, unde s-au găsit 601.523 mp, în extravilanul orașului, cunoscut drept Imaș Aerodrom, care se pretează mănușă pentru ce are nevoie ”Ținutul lui Creangă”.

Pe 16 august, autoritățile locale din Târg – primărie și Consiliu Local – și-au dat acordul de principiu pentru transmiterea celor 60 de hectare la județ. Pe 30 august, când vor fi de acord și consilierii județeni – întrucât e greu de crezut că se va putea împotrivi vreunul -, se mai face un pas în circuitul necesar al hârtiilor.

Proiectul este unul amplu și presupune multă colaborare interinstituțională, locală, județeană și ministerială.

În aceeași idee, de a fructifica la maximum brandul Ion Creangă, sunt și alte proiecte prin care autoritățile încearcă să dezvolte turismul cu și în jurul marelui povestitor din Humulești. Există deja un alt proiect, al Primăriei Târgu Neamț, care are ca subiect construirea unui parc tematic Ion Creangă, obiectiv care deja figurează ca investiție în turism la ministerul de resort, la poziția 21 în listă, în dreptul județului Neamț, alături de amenajarea unor pârtii de schi la Bicaz Chei, Bicazu Ardelean, Borca și Tarcău, precum și de proiectul ”Schi în România, stațiunea Durău”. Potrivit documentelor depuse de Primăria Târgu Neamț, ”Construire Parc tematic Ion Creangă” a fost estimată la aproape 21,85 milioane de lei. (D.O.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.