La școlile din județul Neamț, unde pentru funcțiile de director și director adjunct nu s-a înscris nimeni, vor fi numite persoane cu delegație, începând cu 1 septembrie 2017. Aceeași procedură va fi urmată și la unitățile de învățământ preuniversitar, unde candidații au fost respinși la concursul recent încheiat.
”Nu există obligativitatea, dar vom ține totuși cont de posibilitatea de numire pe aceste posturi a candidaților care au participat pentru directoratul altor școli și au fost declarați admiși, dar nu au promovat concursul. Pot fi și alții sau pot fi tot cei care au condus școlile până acum, dar nu s-au prezentat la concurs. Să nu uităm că trebuie luată în considerare și posibilitatea organizării unui nou concurs pe parcursul anului școlar viitor”, a menționat profesorul Viorel Stan, inspectorul școlar general al ISJ Neamț.
Întrebat dacă funcția de director de școală mai are căutarea dorită, Viorel Stan a răspuns că depinde foarte mult de modul în care fiecare a fost format: „Dacă ți-ai dori mai mult de la viață, dacă ți-ai dori să demonstrezi ție și celorlalți că ești bun și într-o funcție de conducere, fără discuție că te prezinți la un astfel de concurs. Din păcate avem unități școlare în care nu există acest suflu. Pe lângă colectivitate, nu s-a dat voie să se formeze sau să se ridice așa numiții lideri. Uitați-vă și la concursul de experți în managementul educațional. S-au depus foarte puține dosare, în jur de 31, iar 9 dintre candidați nu au promovat proba de evaluare a portofoliilor”. (Ana MOISE)
2 comentarii
Domnule inspector Stan, cadrele didactice care au coloana vertebrala si nu stau la mila nimanui repet NIMANUI, adica primar care are 2-3clase, contabil , samd care vor sa spele banii prin scoli nu prea mai ai ce cauta ca director, altfel te bagi in mocirla si te mananca porcii. SCUZE PENTRU LIMBAJ DAR NU SE MAI POATE ASA!
Oare chiar asa sa fie?????
E foarte bine aleasa fotografia! Vorbeste chiar mai mult decat a declarat generalul presei…..