GALERIE FOTO Joc, voie bună și… lipsă de educație în Ținutul Zimbrului

Cea de-a XII-a ediție a manifestării “Joc și voie bună în Ținutul Zimbrului”, dedicată Zilei Comunei Vânători-Neamț, a fost, fără doar și poate, una reușită, prin diversitatea programului, a organizării și a momentelor artistice. Însă, acest succes a fost pătat de lipsa de educație a unora dintre sutele de cetățeni prezenți la evenimentul de duminică, 20 august. La nici câteva ore de la începerea programului, sute de pahare de bere din plastic, pet-uri, pungi, ambalaje stăteau aruncate pe toată suprafața din fața scenei și până la șosea. Chiar dacă primarul Adriana Petrariu a solicitat, încă de la început, cetățenilor și comercianților să arunce resturile menajere în sacii de lângă tarabe, unii dintre aceștia nu au mai ținut cont de natură și au batjocorit-o.

De la această manifestare nu au lipsit nici cerșetorii. E adevărat, puțini. Până la urmă, angajați ai Poliției Locale și ai Jandarmeriei i-au alungat. Nelipsiți au fost și “bizonii” de la volan, care se plimbau cu mașina personală printre oameni, pe spațiul unde se desfășura manifestarea. Nu ar fi rău, ca la următoarea ediție, Primăria Vânători-Neamț să amplaseze mai multe toalete ecologice, pentru că mulți dintre sutele de participanți au apelat la… marginea pădurii.

Un alt aspect care a dat bine ca imagine e cel că invitații și oficialitățile locale și județene nu au mai fost poftiți la masă și la o carafă de vin, în cortul amplasat lângă scenă, așa cum se proceda acum mulți ani și cum se mai procedează la multe dintre astfel de manifestări de prin comunele județului. Am surprins și imaginea meșterului popular vânătorean Vasile Gaman, în timp ce servea un mic la una din mesele unui comerciant. Omul și-a cumpărat de mâncare din banii lui, fără să aștepte pomană de la administrația locală.

Am primit în schimb sesizări de la unii părinți. Domnul cu poneiul, care percepea de la părinții care doreau să-și plimbe copilul o taxă de 10 lei pe minut! Din păcate, la astfel de manifestări, se încasează câștiguri frumoase (fără a fi impozitate), pe seama naivității unora dintre participanți. (C.T. STURZU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.