Junior Art Alfa Omega Piatra Neamț, rezultate excepționale la Festivalul “Birlic”

Trupa pietreană de teatru Junior Art Alfa Omega, coordonată de actrița TT Gina Gulai, a obținut rezultate excelente la Festivalul Internațional de Teatru pentru Tineret “Grigore Vasiliu Birlic” de la Fălticeni.

“Copiii și tinerii talentați, care au reprezentat cu mândrie orașul Piatra Neamț, au participat la categoria individual monolog și poezie, la ambele categorii de vârstă, obținând 3 trofee, două premii doi și o mențiune. La categoria 7-14 ani secțiunea monolog, trofeul a fost obținut de Ilinca Tapalagă, la secțiunea poezie trofeul a fost obținut de către Iustin Marc, iar la categoria 14-25 de ani monolog, trofeul a fost obținut de către Claudiu Ladan. Locurile II, secțiunea monolog, au fost obținute de către Teodora Sava și Teodor Gheorghieș, iar mențiunea de către Octavian Afrăsinei”, a precizat actrița Gina Gulai.

Festivalul Internațional de Teatru pentru Tineret “Grigore Vasiliu Birlic” a avut loc în perioada 21-27 august. Manifestarea a ajuns la cea de-a VII-a ediție, fiind organizată, cu dăruire și profesionalism, de către preotul Liviu Mihăilă și Asociația Fălticeni Cultural. În festival, s-au întrecut trupe de teatru din Republica Moldova, Râmnicu Sărat, Piatra Neamț, Osica de Sus, Galați, Pașcani, Focșani, Iași și Sebeș, și după cum v-am informat, victoria a revenit trupei Teen Act din Piatra Neamț. Cei mai talentați elevi în arta teatrală au participat la cele două secțiuni, monolog și poezie, și trupe de teatru, pe două categorii de vârstă, 3-12 ani și 12-25 de ani. Juriul care a deliberat cele mai bune trupe de teatru a fost format din Ileana Popovici, Vlad Rădescu, Lorette Enache, Gheorghe Balint și Radmila Popovici . (M. CONSTANTINESCU; FOTO: Facebook)