Neamțul și-a rezolvat problema cu autostrada: avem certificat de urbanism

Potrivit unui comunicat remis de Consiliul Județean Neamț, instituția a emis certificatul de urbanism pentru construirea autostrăzii Tîrgu Mureș – Tîrgu Neamț, solicitat de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere București. Este un pas mic pentru autostradă, mare pentru cei care au emis actele, deoarece nu le va putea reproșa nimeni că nu și-au făcut treaba în această privință. Declarația lui Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț este semnificativă în acest sens:

„Am preluat mandatul de președinte al Consiliului Județean Neamț cu gândul de a le îmbunătăți viața nemțenilor și de a transforma județul nostru într-un mediu favorabil investițiilor și afacerilor. Aceste deziderate încep să prindă contur, apelurile și demersurile repetate prin care am susținut nevoia de investiții și potențialul Moldovei la nivel central, conducând la realizarea unui pas important, respectiv, eliberarea certificatului de urbanism de către Consiliul Județean Neamț pentru autostrada Tîrgu Mureș-Tîrgu Neamț, la solicitarea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere București. Acest proiect va reuși să conecteze județul Neamț la vestul țării și implicit la Europa asigurând zonei noastre o dezvoltare durabilă atât din punct de vedere economic cât și social prin îmbunătățirea condițiilor de infrastructură și a mediului de afaceri care susțin creșterea economică. Odată cu construirea autostrăzii Tîrgu Mureș-Tîrgu Neamț vom duce zona la un alt nivel, care ne va permite să nu mai discutăm doar despre potențial, ci despre oportunitate, care ne va permite să exploatăm la maxim resursele economice, turistice și intelectuale de care dispunem”.

Lungimea traseului autostrăzii în neamț, dacă nu se mai schimbă nimic, va fi de circa 118,8 km iar localitățile nemțene aflate pe traseu sunt: Grințieș, Ceahlău, Poiana Teiului, Pipirig, Vînători-Neamț, Agapia, Petricani, Urecheni, Timișești, Păstrăveni și orașul Tîrgu Neamț. (V.B.)

https://mesagerulneamt.ro/wp-content/uploads/2017/08/IMG_0002-1.pdf

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *