Trocuri Salubre: Sauciuc a negociat cu PSD și a primit de la PNL

pietricica turism

De la 1 august, trotuarele, cotarlele maidaneze și gunoaiele mici din Piatra Neamț au un alt șef. Este vorba despre Cristian Sauciuc, consilier local PMP, lansat pe orbita locală a politicii de Laurențiu Dulamă și care a primit postul de director la SC Salubritas SA. Numirea sa nu are nimic de-a face cu situația financiară a societății – care, oricum, era una dintre favoritele domnului primar Chitic -, ci este rezultatul unui târg politic de cea mai proastă speță. Dacă schimbarea directorilor de la Locativ Serv și Publiserv (ambii puși de PSD) a fost machiată sub tot felul de acuze și documente, la Salubritas nimic nu justifica o schimbare. Tatiana Ciucanu avea contract de manager, societatea nu avea probleme deosebite, AGA și Consiliul de Administrație erau în curtea PNL, deci în curtea primarului Chitic, care a avut numai cuvinte de apreciere pentru actul de conducere a societății.

A fost suficientă nevoia de schimbare a majorității în Consiliul Local Piatra Neamț – dl. Cristian Sauciuc fiind unul dintre cei care au ridicat mâna pentru a statua acest lucru – și lucrurile s-au schimbat. Brusc, Tatiana Ciucanu, care a rezistat cu brio încercărilor PSD de a o schimba, și-a cerut trecerea în poziția a doua, Consiliul de Administrație s-a uitat cu atenție la posibili noi manageri și și-a adus aminte că, pe surse, s-a vorbit despre faptul că dl. Sauciuc a negociat postul de director cu PSD-ul. Așa că domnii foști pedeliști, actuali peneliști, l-au numit chiar pe consilierul PMP director interimar, ca să vadă tot pietreanul că e bine să joci cu PSD-ul cât timp e pe val, după care să ceri și să obții același lucru de la PNL când îi crapă acestuia măseaua.

După ce Consiliul de Administrație (cu mandat prelungit de AGA) l-a numit pe domnul Sauciuc, s-a predat și el în fața PMP-ului, alegând să demisioneze. În loc, au fost numiți alți membrii, trei de la PMP (Paul Lăpușneanu, Laurențiu Marius Mihuț, Nicolae Kersco) și doi de la PNL (Rodica Murguleț și Daniela Constantin).

În felul acesta, PMP a mai primit o societate care să îndestuleze cu o indemnizație de 800 de lei câțiva membri, un director care să îndestuleze din retribuție și partidul, bașca un post de consilier local în locul domnului Sauciuc.

Concluzia este extrem de la vedere: PNL a acționat exact cu aceeași lipsă de scrupule ca PSD când a venit vorba de societățile Consiliului Local, iar PMP n-a zis nu, că doar de-aia au intrat în politică, să schimbe ceva, să vină cu un suflu nou și cu oameni noi, tineri, curați, care nu negociază avantaje proprii și fac totul pentru comunitate.

Valentin Bălănescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.