274 de pensionari nemțeni pot merge la tratament, la mare și la munte

pietricica turism

O nouă serie de tratament balnear va începe în perioada 14-17 octombrie pentru pensionarii din Neamț. Casa Județeană de Pensii pune la dispoziție, pentru a XV-a serie, 274 de bilete repartizate prin alocare automată de la București, pentru pensionarii care s-au înscris și au întrunit punctajul necesar. Pentru această serie sunt asigurate tratamente balneare în stațiuni în care Casa Națională de Pensii Publice deține în proprietate structuri de cazare, dar și alte societăți comerciale cu care CNPP a încheiat contracte: Sovata, Buziaș, Covasna, Slănic Moldova, Mangalia, Felix, Herculane, Olănești, Amara, Băile Govora, Bălțătești, Căciulata, Vatra Dornei, 1 Mai, Eforie Nord, Lacul Sărat, Târgu Ocna, Nicolina, Sărata Monteoru, Tușnad, Techirgiol. Lista cu cererile aprobate este publică, dar pensionarii sunt anunțați prin telefon despre faptul că au primit bilet pentru tratament.

“Ordinea de ierarhizare a cererilor prin care se solicită bilete de tratament balnear este dată de ordinea descrescătoare a punctajelor aferente fiecărei cereri, punctajul aferent fiecărei cereri fiind obținut prin însumarea punctajelor acordate pentru fiecare criteriu în parte raportat la numărul de criterii prevăzut pentru categoria respectivă”, precizează CJP. Clasificarea descrescătoare se face în funcție de opțiunile menționate de fiecare pensionar.

Anul acesta, 7.646 de pensionari au depus cerere la CJP Neamț pentru tratament balnear, iar până acum 3.298 dintre solicitanți au mers în stațiuni. Pensionarii care doresc să beneficieze de tratament balnear prin casa de Pensii trebuie să depună o cerere însoțită obligatoriu de o copie după documentul de identitate, iar celelalte documente necesare pentru a se califica la un bilet de tratament vor fi atașate la momentul eliberării biletului, potrivit reglementărilor din Ordinul Președintelui C.N.P.P. nr. 129/07.03.2017. Cererea de acordare trebuie completată de pensionari numai pe formularul tip și se poate trimite prin poștă, fax, e-mail, dar și personal, la casa teritorială de pensii, cu cel puțin 30 de zile înainte de prima lună din perioada pentru care se solicită biletul. (C.I.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.