Cine este Cristian Bîrzu, teroristul islamist de la Roman

pietricica turism

Acum doi ani, portalul de știri zch.ro publica sub titlulTovarăș de-al lui Clămparu 5 ani de închisore”un articol  despre condamnarea lui Cristian Bîrzu din Roman pentru o tentativă de omor, dar și despre alte fapte ale acestuia: : ” Cristian Bîrzu (39 de ani) din Roman, cunoscut drept un apropiat de-al lui Clămparu, deși n-a recunoscut niciodată, a fost condamnat la 5 ani de închisoare și 3 ani de pedeapsă complementară. Tribunalul Neamț a luat decizia în ziua de 2 februarie 2015, la capătul unui proces în care individul a fost judecat pentru tentativă de omor. Fapta s-a întâmplat în februarie anul trecut când Bîrzu l-a lovit cu cuțitul în gât pe Cristian Băducă, un tânăr pe care îl ura fiindcă i-ar fi luat prietena. A fost la un pas să ucidă, motiv pentru care, până la urmă, dosarul a ajuns la Parchetul Județean Neamț și a fost instrumentat sub acuzația de tentativă de omor. Sentința de 5 ani de închisoare poate fi atacată la Bacău atât de către inculpat – dacă va considera că a primit prea mult, cât și de procuror – dacă va considera că pedeapsa este pre mică.

Bîrzu este un recidivist cunoscut în Neamț, iar legăturile sale cu Clămparu au fost confirmate măcar prin prisma metodelor folosite de amândoi, în calitate de proxeneți. Bîrzu a fost condamnat la 7 ani de închisoare, în 2006, pentru trafic de persoane, proxenetism, lipsire de libertate, vătămare corporală, complicitate la tâlhărie si viol. El a dus mai multe fete, inclusiv minore, în Spania și le-a obligat să se prostitueze. Care nu înțelegea de „vorbă bună” era înfășurată într-un covor și bătută cu bestialitate, dar profesionist, pentru că nu rămâneau urme.

Dar nu au fost singurele fapte din cariera de infractor a lui Bîrzu. De-a lungul anilor el a fost judecat și pentru lovituri cauzatoare de moarte, și pentru ultraj împotriva autorității, dar debutul și l-a făcut cu un dosar de tentativă de omor în străinătate. Împreună cu un alt individ, el a atacat un bărbat de 67 de ani din Berlin, l-a legat fedeleș și i-a răscolit prin casă. Răufăcătorii au luat banii, dar n-au fost mulțumiți cu doar 1.400 de mărci și și-au lovit victima, care oricum a fost ținută tot timpul cu cuțitul la gât, ca să le dea codul PIN de la card și să le spună ce lucruri de valoare mai are. În final, au plecat cu bunuri de vreo 25.000 de mărci, dar au fost la un pas de a-l ucide pe cetățeanul german, care era bolnav de inimă și s-a chinuit ore în șir să se dezlege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.