Deputatul Laurențiu Leoreanu a deschis noul an școlar în șase școli din Roman

Deputatul Laurențiu Leoreanu este mai atașat ca oricând de Roman și, mai ales, de toate școlile orașului. La început de nou an școlar, însă, se manifestă și niște ”slăbiciuni” ale parlamentarului romașcan. Acelea sunt Colegiul Tehnic ”Miron Costin” (pe care l-a condus vreme îndelungată), Colegiul Național ”Roman-Vodă” (unde are catedră) și Seminarul ortodox ”Episcop Melchisedec”. De ce este legat sufletește de seminar a spus-o chiar el, la deschiderea noului an școlar: ”Copil fiind, am alergat prin această școală. Mama mea – Dumnezeu să o odihnească! – a fost profesor de matematică aici, tatăl meu a fost profesor de fizică în această școală, iar mai târziu, la început de carieră, eu însumi am ajuns în această școală, întâi profesor, iar apoi director. Am fost, deci, directorul economic, financiar și administrativ al seminarului de astăzi”.

Cât timp a fost primar, Laurențiu Leoreanu a știut, în fiecare clipă, ce probleme are fiecare școală în parte; acum, parlamentar fiind, știe cum să ajute fiecare școală și găsește cuvintele cele mai potrivite pentru a da un imbold activității școlare din Roman la început de nou an școlar: ”Aș compara această sărbătoare – fiindcă, practic, e o sărbătoare începutul de an școlar – cu sărbătoarea Crăciunului sau sărbătoarea Paștelui. Sărbătoarea Crăciunului vine cu speranță și cu lumină; sărbătoarea Paștelui vine cu biruința vieții, iar noul an școlar vine cu energia pozitivă care se va materializa. De aceea, întotdeauna voi saluta cu drag începutul de an școlar și întotdeauna voi veni cu emoție în școală, pentru că școala este cea care a definit pe fiecare, școala este cea care dă forța și valoare unei națiuni. Acolo unde nu este școală, nu este educație, iar națiunea e bolnavă. Unde învățământul este performant, și națiunea este performantă. Vă urez tuturor să aveți un an școlar cu rezultate deosebite la examene, la bacalaureat, la concursurile școlare, la olimpiade! Colegilor mei, cadre didactice, le doresc sănătate, forță,  răbdare și înțelepciune! Elevilor ascultare, aplecare către învățare, iar părinților colaborare, o comunicare bună cu școala. Dacă cele trei elemente, pilonii de bază ai școlii – cadrele didactice, elevii și părinții – vor conlucra,  rezultatele acestui an sunt deja asigurate. Alături de personalul didactic auxiliar și nedidactic, sunt convins că începeți un an școlar care se va finaliza cu rezultate deosebite și la sfârșitul căruia veți spune cu toții AM REUȘIT!”.

leoreanu scoala (1)
leoreanu scoala (2)
leoreanu scoala (3)
leoreanu scoala (4)
leoreanu scoala (5)
leoreanu scoala (6)
leoreanu scoala (7)

Deputatul Laurențiu Leoreanu a participat la festivitățile deschiderii anului școlar la: Școala ”Calistrat Hogaș”,  Colegiul Tehnic ”Miron Costin”, Colegiul Național ”Roman-Vodă”, Colegiul Tehnic ”Petru Poni”, Școala ”Mihai Eminescu” și Liceul Teologic ”Episcop Melchisedec”. (D.A.)

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *