Locuitorii din Neamț cauta online din ce in ce mai des produse naturiste

Românii devin tot mai interesați de produsele naturiste, care îi ajută să țină pasul cu stilul de viață actual cu care se confruntă, cu programul prelungit la serviciu, cu lipsa meselor regulate sau cu consumul de alimente procesate. Incercarea de a adopta un stil de viață sănătos există în rândul populației noastre, astfel că atenția acordată alimentației și exercițiilor fizice a crescut.
Studiile realizate pe cuvintele și sintagmele de cuvinte inserate în motoarele de cautare pentru zona produselor naturiste atestă un interes tot mai crescut în aceasta arie. Asadar, românii caută în Google: ghimbir, spirulină, semințe de chia, semințe de in, ceai verde, ginkgo biloba, catina, sirop de soc, miere de manuka, coenzima Q10 s.a.
Căutarile online pe cuvinte legate de produse bio și naturiste au ajuns în 2017 la 9.083.000 în întreaga țară, cu 30% mai mult decât in 2016. În topul județelor se afla Bucureștiul cu 755.000 de căutări, urmat de Iași cu 359.000 de căutări, respectiv de Prahova cu 350.000 de căutări. La polul opus se afla județul Covasna cu 98.000 de căutări. În analiza au intrat 1.370 de cuvinte relevante pentru acest sector de activitate.
Studiul arată că, în medie, la nivel național se caută pe luna în jur de 757.000 de cuvinte, dintre care un procent de 65% de căutări are loc de pe telefonul mobil. Așadar, trendul de folosire a internetului pe mobil în detrimentul celui pe desktop se confirmă și în acest caz. Căutările cunosc cea mai crescută rată în primele luni din an: ianuarie și februarie.
Din totalul de căutari în Google pentru cuvinte cheie din sfera produselor naturiste, în Neamt se efectueaza 2.59% din procentul total, așadar aproximativ 235.000 de căutări. Dintre acestea, 152.000 se fac de pe smartphone.
Potrivit Institutului Național de Statistică, într-un comunicat de presă emis in data de 30 iunie 2017, medicul de familie este primul contact al populației cu sistemul sanitar, atât pentru diagnosticarea și tratarea unor boli, cât și pentru realizarea examenelor medicale preventive. În anul 2016 au functionat 49 de mii de unități sanitare în mediul urban, dintre care 6,7 mii de cabinete ale medicilor de familie. În rețete, unii medici oferă pe lângâ tratamentul alopat și suplimente naturale menite sa ajute pacientul.
Suplimentele alimentare completează cantitatea de nutrienți necesară în alimentația zilnică. În zilele noastre multe fructe și legume sunt crescute genetic, astfel că, deși arată bine și se vând repede, aportul de nutrienți nu este cel dorit. Totodată, creșterea nivelului de poluare determină nevoia pentru organism de mai mulți nutrienți care se completează cu ajutorul suplimentelor naturale. De asemenea, interesul pentru slăbit conduce și el la atenția îndreptată spre produsele naturale. Mai mult, acestea pot contribui la tratarea unor boli precum colesterolul ridicat, artrita sau chiar cancerul.
În gama produselor naturiste intră ceaiurile, siropurile, tincturile, capsulele și tabletele din plante, vitaminele, mineralele s.a.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *