Pe 20 septembrie Gheorghe Ștefan află dacă scapă de arest

Dosarul 15804/281/2017, în care Gheorghe Ștefan a cerut liberarea condiționată a fost înregistrat, în ziua de 11 septembrie, pe rolul Tribunalului Prahova, instanța care va pronunța hotărârea definitivă. Judecătoria Ploiești a admis, pe 18 august,cererea formulată de Comisia din cadrul Penitenciarului Ploiești, însă procurorii DNA au contestat hotărârea instanței. Cei care vor stabili dacă Gheorghe Ștefan merită să fie liberat condiționat sau, dimpotrivă, să rămână după gratii sunt judecătorii Tribunalului Prahova.

”La primul termen, care a avut loc pe 11 septembrie, cauza a fost amânată, însă este posibil ca la termenul viitor, pe 20 septembrie, să se pronunțe hotărârea”, a declarat judecătoarea Alina Anton Pavel, purtătoarea de cuvânt a Tribunalului Prahova.

Tribunalul Prahova este instanța care, în luna iulie a acestui an, a contopit pedepsele definitive la care a fost condamnat Gheorghe Ștefan. Astfel, din două condamnări de 6 și, respectiv, 3 ani, fostul edil al municipiului Piatra-Neamț s-a ales cu o pedeapsă de 3 ani și jumătate, din care a executat mai puțin de un an.

C.M.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *