Se repară (iar) platoul Curții Domnești. Galerie foto

pietricica turism

O echipă de muncitori repară platoul Curții Domnești, locul unde s-au investit o groază de bani locali și europeni într-un proiect fastuos de reabilitare a zonei. De data aceasta sunt lucrări de izolație la rigolele de scurgere amplasate pe două laterale ale pietonalului,  ne explică muncitorii, în timp ce taie plăcile și pulverizează praful în soare. Explicațiile vin aproape firesc, la execuția lucrării de modernizare a zonei, constructorul inițial nu a izolat rigolele, după care a turnat placa de beton, iar apa se scurge direct pe structura pasajului, pe lângă instalațiile electrice, distrugând tencuiala de sub pasaj. „Noi izolăm cu carton aceste rigole. Uitați, aici, am dat cu amorsă și urmează să izolăm. Întîi spargem, să ajungem dedesubt – iată, aici, e gaură, trebuia să fie chesonul. Apoi, vine pus cartonul, alt strat și tot așa, trei straturi de izolație. Dacă n-a fost izolat, ploaia toată se scurge în pereți, și ajunge dedesubt, în parcare. Tot așa și la pivnița numărul 1, noi am făcut reparații și acolo. Era durere ce era acolo: de la infiltrații era rigipsul căzut. Tot noi am izolat și acolo, lucrarea a fost bună, iar apoi s-a dat drumul din nou la pivniță, pentru vizite. Este o zonă monument istoric aici, dar, dacă nu faci lucrurile cum trebuie de la început, n-ai ce proteja”, spune unul dintre muncitori.

Despre lucrările de mântuială făcute de firma lui Vasile Turcu s-a tot scris, dar asta nu a pus piedici unei recepții făcute de mântuială. Este de verificat cine a fost cel care a dat bun de plată pentru izolarea rigolelor, cine a verificat dacă s-a făcut hidroizolația și dacă în deviz apăreau aceste lucrări. Iar respectivul să fie pus la plată fără nici un fel de jenă.

Lucrările se fac din fondul de garanție al constructorului, de către firma GBA Edyl Style SRL din Piatra Neamț, în urma licitației. Costurile sunt în valoare de 372.313 lei cu tot cu TVA, reparațiile se derulează pe 4 luni, cu finalizare la sfârșitul acestui an”, precizează Vlad Tudor, purtătorul de cuvânt al Primăriei Piatra Neamț, care a mai adăugat că există și aviz de la Cultură pentru lucrări în zonă.

Cristina Iordache

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.