COMES SA Săvinești – premiu special la Gala ”Campioni în Business”

Cei mai dinamici antreprenori din Moldova au fost premiați în cadrul Galei ”Campioni în Business”, desfășurată miercuri, 25 octombrie, la Iași. 16 companii din întreaga regiune a Moldovei au primit recunoaștere pentru remarcabilele rezultate de business obținute în ultimul an.

COMES SA Săvinești, care activează în domeniul realizării echipamentelor industriale, este singura din județul Neamț care a primit premiul special în cadrul Galei ”Campioni în Business”.

«Potrivit unei analize realizate în cadrul proiectului ”Campioni în Business” pe cele mai mari 2.850 de companii antreprenoriale din România, 13% dintre acestea își desfășoară activitatea în Moldova. Cei mai dinamici antreprenori ai acestei regiuni au înregistrat un ritm de creștere de 9,5% în ceea ce privește cifra de afaceri în 2016 față de 2015 și o majorare a profitului brut de 24,1% față de anul anterior. În plus, cifra de afaceri înregistrată per salariat în 2016 a fost de 477 mii de lei, în creștere cu  1,7% față de 2015. Totodată, conform studiului, Moldova este regiunea cu cea mai însemnată majorare a numărului de salariați (7,7%), având în 2016 și cel mai mare profit brut per salariat (34 mii lei). În ceea ce privește evoluția profitului net, Moldova a înregistrat o creștere de 25,5%», se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.

Aceeași analiză arată un ”portret robot” al afacerilor din nord-est: ”Cele mai mari companii antreprenoriale din Moldova au înregistrat în anul 2016, o valoare medie a cifrei de afaceri de 93 milioane lei, profit brut de 6,7 milioane lei, profit net de 5,8 milioane lei, 196 salariați și o rată a profitului brut de 7,2%. În topul domeniilor de activitate din această regiune (în funcție de valoarea agregată a cifrei de afaceri) se numără: comerț cu ridicata, comerț cu amănuntul, industria alimentară, agricultura și fabricarea articolelor de îmbrăcăminte”.

Printre criteriile în funcție de care au fost evaluate companiile s-au numărat evoluția cifrei de afaceri și a numărului de angajați, precum și contribuția pe care companiile premiate au adus-o mediului de afaceri local sau regional în care își desfășoară activitatea. Companiile premiate au fost împărțite în patru categorii, în funcție de cifra de afaceri și de rezultatele obținute în ultimul an. Lista completă a Campionilor în Business o găsiți aici.

Ediția 2017 a Galei ”Campioni în Business” a reunit peste o sută de oameni de afaceri regionali, reprezentanți ai sistemului bancar, antreprenori, consultanți și analiști. Actorul Marius Manole și campioana olimpică la scrimă Ana Maria Brânză au fost invitați speciali și le-au vorbit celor prezenți despre performanță și drumul spre succes, despre provocările întâlnite de-a lungul carierei. Lotul junior feminim de la Centrul Național de Sabie Iași a oferit un duel demonstrativ.

Fotografii de la eveniment:

adolescenteen news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.