Dragoș Chitic: ”Primăria va ieși pe plus din administrarea Pieței Centrale”

pietricica turism

Redeschiderea Pieței Centrale a fost subiect pe ordinea discuțiilor purtate la PNL Piatra Neamț, al căror vorbitor principal a fost primarul Dragoș Chitic, președintele organizației municipale liberale. Acesta a subliniat importanța pe care o acordă marii deschideri a pieței, măsurile pe care le-a luat de când Primăria, prin decizia Consiliului Local, și-a adjudecat administrarea obiectivului și ce urmează să se întâmple în viitorul imediat, când se vor organiza licitațiile pentru tarabe.

Dragoș Chitic a precizat că, după planurile care i-au ajuns lui pe birou, în actuala hală reconstruită încap 210-250 de tarabe. ”Ceea ce înseamnă că mai trebuie cumpărate, fiindcă acum, în acest moment, sunt 150 cumpărate”, a spus primarul. Tarabele vor fi așezate pe două zone, cu un culoar principal care să delimiteze clar zona producătorilor de cea a simplilor comercianți, în ideea să își dea seama și cumpărătorii, dar și să fie asigurat procentul minim obligatoriu de producători, respectiv 40%.

Interesante au fost câteva sublinieri făcute de Dragoș Chitic – în privința acordării spațiilor la piață: ”Dacă mai e cineva care crede că ar putea obține un spațiu în piață altfel decât prin procedura legală stabilită, îl rog să uite!” -, în privința termenului de deschidere: ”Dacă nu apar alte complicații, cum ar fi procedura de licitație încă nefinalizată sau probleme ascunse ale construcției, în a doua parte a lunii noiembrie vom putea merge la cumpărături în Piața Centrală” – și, mai ales, în privința rentabilității pieței, din perspectiva primăriei: ”Un calcul estimativ arată că, din administrarea Pieței, Primăria va ieși pe plus. Dar scopul nostru nu este acela de a face o afacere, ci ca oamenii să fie mulțumiți”.

Declarațiile primarului Dragoș Chitic, în cele ce urmează:

(D.O.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.