FOTO Batalionul 43 Aprovizionare și Transport “Roman I Mușat” la aniversare

Batalionul 43 Aprovizionare și Transport “Roman I Mușat” împlinește, pe data de 1 noiembrie, 15 ani de la înființare. În preajma Zilei Armatei, unitatea militară din Garnizoana Roman organizează o serie de manifestări aniversare, care  au debutat marți, 24 octombrie, la Cercul Militar Roman, cu Simpozionul “Altarul credinței – legătura  sfântă dintre Armată și Biserică”. Au participat, pe lângă primarul Lucian Micu, ofițeri superiori din garnizoană, cadre militare, preoți militari și preoți parohi din Roman și din Bacău.

“Cu această manifestare noi intenționăm să îi convingem pe cât mai mulți romașcani să vină lângă noi și astfel să intrăm în istorie. Intrăm, încet-încet,  în activitățile care sunt dedicate anului  Centenarului Marii Uniri”, a spus locotenent-colonelul Florin Stafi, comandantul Batalionului 43 Aprovizionare și Transport “Roman I Mușat”.

roman batalion 43 (1)
roman batalion 43 (2)
roman batalion 43 (3)
roman batalion 43 (4)
roman batalion 43 (5)
roman batalion 43 (6)
roman batalion 43 (7)
roman batalion 43 (8)
roman batalion 43 (9)
roman batalion 43 (10)

Miercuri, 25 octombrie seara, de la ora 17:00, tot la Cercul Militar Roman, se  desfășoară simpozionul aniversar cu tema “Romanul – 100 de ani de istorie militară 1917-2017”. Susțin expuneri istoricul militar plt. adj. Sorin Grumuș, muzeograful Iulia Butnariu, comandanți ai structurilor militare din garnizoană și reprezentanți ai administrației publice locale.  Tot miercuri va putea fi vizitată și o expoziție de ținute militare din Primul Război Mondial din colecția personală a col. (rz.) Stelian Cojocaru, din Bacău.

Simpozionul a cuprins momente de mare emoție generate de vorbitori. “În preot, soldatul român nu a văzut numai alinarea Dumnezeiască de dinaintea morții, ci și ajutorul fizic, lumesc, în momente de grea suferință. Între Biserică și Armată există o puternică și lungă comuniune, putem spune că e vorba despre o simbioză dintre Cruce și Spadă, între cele veșnice și cele trecătoare”, a spus preotul militar al Garnizoanei Roman, Ionel Bucur.

Manifestarea aniversară a  Batalionului 43 Aprovizionare și Transport “Roman I Mușat” continuă și în zilele de 25 octombrie (Ziua Armatei), 26 octombrie (Sf. Dumitru, sfânt militar) și 27 octombrie, când în unitatea militară se va desfășura un ceremonial militar și religios. (D.A.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *