FOTO Șantier nou la Piața Centrală

Astăzi, marți, 17 octombrie, este o nouă zi în care se lucrează de zor la Piața Centrală.

Încă de la primele ore regulamentare de muncă, utilaje și muncitori de la Publiserv au ”înconjurat” prețiosul obiectiv pentru ultimele ”detalii” care mai sunt de tușat înainte de marea deschidere. Pe latura nordică, vreo 10 muncitori dau cu râvnă în pământul reavăn amestecat cu pietriș. Lucrează la canalizare.

La doi pași de ”șantier”, precupeții zăbovesc o clipă cu privirea, înainte de a pleca mai departe. Singura delimitare a zonei de protecție față de traficul pietonal și tarabe stă, galbenă, în soare, o găleată cu flori.

Aceeași vervă și pe partea estică, unde treaba este mai complexă: culoarul de trecere de lângă corpul pieței este refăcut, până la jumătate, cu dublu strat de asfalt, exact până la mijloc, unde încep pavelele. Un muncitor de la Publiservexplică: este pentru accesul mașinilor. Zona pregătită pentru asfaltare este ”delimitată” de un compactor și, respectiv, un excavator. Aleea îngustă, ce face accesul mașinilor dinspre Panmont spre piață, este, și ea, ocupată de un camion, care s-a strecurat printre tarabe. Negustorii de flori au eliberat zona pe un sens, au rămas doar cei orientați cu fața spre clădirea piaței. La capătul bucății care trebuie asfaltată, o femeie vinde struguri, la nici doi pași de cupa excavatorului. Spune că își va căuta alt loc, ”dacă vine cu asfalt, dar am înțeles că pun dale”.

Curioșii deja s-au adunat și urmăresc ritmul excavatorului, ascultă indicațiile șefului de echipă și schimbă păreri. ”Se deschide, vă bucurați, dar o să vedeți ce prețuri vor fi”, le taie entuziasmul o vânzătoare de alături. (C.I.)

GALERIE FOTO

adolescenteen news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.