Hoții de buzunare atacă din nou în Piața Centrală! De data asta, la comercianți.

În fiorul produs de entuziasmul că, în sfârșit, cei din fruntea orașului s-au hotărât să se înțeleagă și să deschidă piața cât mai grabnic, o veste a umbrit chipurile negustorilor din Piața Centrală. În această dimineață, de 12 octombrie, mai mulți dintre ei și-au găsit tarabele răscolite, prelatele cu care-și acopereau marfa peste noapte tăiate, produse lipsă și urme clare de scotocit pe unde s-a gândit cineva că ar putea exista niște bani.

După cum povestesc oamenii, nu e prima dată când se întâmplă, dar, de regulă, hoții umblau numai la marfă, răscoleau și își luau ce aveau nevoie – bunăoară, 6 kg de fasole albă – sau ce considerau că poate fi valorificat mai ușor. De data aceasta, musafirii nepoftiți au fost mai stricători și-au tăiat pe unde nu s-au descurcat cu mâinile goale. Rămas fără o bună parte din producția de ardei pe care o avea la vânzare, un bărbat s-a declarat bucuros, totuși, că nu i-au furat cântarul: ”Dacă-mi luau cântarul, mă nenoroceau! 8 milioane mă costa altul nou!”. El e la prima pățanie de acest gen – ”De când a ars Piața, nu mi s-a întâmplat” -, dar nici nu e foarte încântat de acest ”botez”.

Alți comercianți au deja experiență: ”Se întâmplă destul de des și parcă numai pe tura paznicului ăsta, nu știu cum îl cheamă… E același care era de pază și când a ars Piața. Parcă numai pe tura lui… Parc-ar fi mână-n mână… Sunt hoții de buzunare, ei au fost… Noi am anunțat, am chemat și Urban-ul, să vină, au venit, au făcut poze, acum trebuie să mă duc să dau declarație… Dar parcă nu dau degeaba! Că nu-i prinde niciodată! Ar trebui să ia niște măsuri odată, să nu se mai întâmple!

Între timp, Primăria anunță că, de luni, 16 octombrie, dă liber la primit cereri pentru închirierea spațiilor în complexul refăcut de la Piața Centrală: ”Începând cu data de 16.10.2017, între orele 08:00 – 14:00, se pot depune cereri de închiriere pentru spații comerciale din Piața Centrală Agroalimentară ”Sf. Gheorghe”. Solicitanții trebuie să facă dovada că au calitatea de producător sau comerciant. Cererile se primesc la sediul Primăriei Piatra-Neamț, Biroul de Relații cu Publicul (cam 20). Informații suplimentare la numărul de telefon 0748.146.779”. (D.O.)