Șpagă cu TVA, de 730.000 de lei, la Hidrocentrale Bistrița Piatra-Neamț

pietricica turism

Dumitru Comaștoc, șeful Serviciului de dezvoltare din cadrul Hidroelectrica, sucursala Hidrocentrale Bistrița, a fost trimis în judecată, de procurorii DNA Bacău, pentru luare de mită. Dosarul a fost înregistrat astăzi, 23 octombrie, pe rolul Tribunalului Neamț.

Anchetatorii au stabilit că Dumitru Coșmotoc a pretins și primit de la reprezentanții Construcții Hidrotehnice Iași, suma de 732.564 lei, cu TVA cu tot, pentru a-și exercita atribuțiile de serviciu, cu privire la derularea lucrărilor la o amenajare hidrotehnică din Pașcani. Altfel spus, Dumitru Comaștoc a cerut șpagă pentru ca firma în cauză să efectueze lucrarea, iar el, care se ocupa cu verificarea, recepționarea și decontarea lucrărilor, să semneze toate documentele astfel ca firma de construcții să-și primească banii. Șpaga nu i-a fost dată direct, ci printr-o societate pe care o controla, astfel că și bugetul de stat a avut de câștigat din TVA. Fără TVA, cota care i-a revenit direct lui Comaștoc a fost de 597.600 lei. Plătită pe baza a 8 facturi, emise în perioada 8 aprilie 2010- 5 decembrie 2011, pentru așa zise servicii pe care firma controlată de el nu le-a prestat niciodată pentru Construcții Hidrotehnice Iași.

Tot la Tribunalul Neamț este judecat și Neculai Catană, un alt inginer de la Hidroelectrica, anchetat pentru corupție. El a acționat după exact același model, doar că a pretins banii pentru încheierea unor contracte de mentenanță. Și este vorba despre 2,1 milioane lei. (C.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.