„Târgul de Crăciun la Neamț” ediția 2017 – 500.000 lei

pietricica turism

Un proiect de hotărâre propus pentru ședința ordinară a Consiliului Județean Neamț din octombrie prezintă date despre ediția a doua a „Târgului de Crăciun la Neamț”. Potrivit proiectului de hotărâre și în acest an târgul se organizează de către Consiliul Județean Neamț prin Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț în asociere cu Consiliul Local al municipiului Piatra Neamț și Camera de Comerț și Industrie Neamț. Față de ediția de anul trecut apar câteva modificări, cea mai importantă dintre ele se referă la perioadă, care este mai scurtă, târgul desfășurându-se între 15 decembrie 2017 și 1 ianuarie 2018. Pentru manifestare se alocă suma de 500.000 lei, ținându-se cont probabil de faptul că o parte din logistică (căsuțe și butoaie) au fost achiziționate anul trecut. Potrivit proiectului de asociere, vom avea din nou materiale promoționale, pom de Crăciun, o caravană a lui Moș Crăciun, artificii, un patinoar și multe momente artistice care încă nu sunt anunțate.

În expunerea de motive privind organizarea acestui eveniment, inițiatorul proiectului, președintele Consiliului Județean Neamț spune: „Cu un program variat, incluzând evenimente culturale – spectacole de datini și obiceiuri, concerte de colinde, spectacole de folclor, de muzică ușoară, cu artiști locali și consacrați, ateliere pentru copii, patinoar (…), preparate culinare tradiționale, prima ediție a „Târgului de Crăciun la Neamț” (4 decembrie 2016 – 5 ianuarie 2017), s-a bucurat de prezența a circa 100.000 de participanți (potrivit informațiilor apărute în mass-media nemțeană) și de peste 22 de distribuiri, pe site-uri de știri și Youtube, la care se adaugă mii de comentarii favorabile și vizualizări. Având în vedere feed-back-ul favorabil din partea canalelor media naționale, regionale și locale „Târgul de Crăciun la Neamț” fiind prezentat ca unul din cele mai importante evenimente de acest gen din țară, propun organizarea celei de a doua ediții”.

Pentru cei interesați să închirieze o căsuță pentru a-și comercializa produsele, publicăm tabelul cu prețurile propuse pentru aprobare consilierilor județeni.

 

În privința acestor prețuri surprinde suma destinată unei căsuțe care comercializează vinuri egală cu cea destinată comercializării dulciurilor artizanale dar poate vor exista amendamente care să regleze aceste inadvertențe.

(V.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.