Ținutul Zimbrului în Top 100 Destinații Sustenabile din lume

Destinația ecoturistică Ținutul Zimbrului – microregiunea suprapusă peste Parcul Natural Vânători Neamț se bucură de prima recunoaștere mondială, fiind singurul obiectiv din România inclus în Top 100 Sustainable Destinations, o selecție a destinațiilor turistice „verzi“ din întreaga lume. Gala câștigătorilor, Greenfest – Global Green Destinations Event 2017, a fost organizată la finalul lunii septembrie la Cascais, în Portugalia.

“O reacție neașteptată, în ceea ce privește nominalizarea Ținutului Zimbrului în Top 100 Destinații Sustenabile din lume, a venit din partea Excelenței Sale, doamna Ioana Bivolaru, Ambasadorul României în Republica Portugheză. Îi mulțumim pentru invitație și pentru timpul acordat, pentru cuvintele frumoase și încurajările pe care ni le-a transmis la întâlnirea pe care am avut-o la Ambasada României în Republica Portugheză. Pentru noi a fost o experiență onorantă, cu atât mai mult cu cât propunerile de colaborare discutate au fost concrete și foarte interesante. Prezența destinației turistice Ținutul Zimbrului la Cascais, Portugalia și în Top 100 destinații sustenabile din lume este o mare realizare pentru zona noastră. A fost o onoare pentru mine și pentru colega mea, Viorela Chiper, să primim această distincție, dar trebuie să precizez că avem în spate munca unei echipe formată din reprezentanți ai Parcului Natural Vânatori – Neamț și ai Asociației Valea Ozanei: Sebastian Cătănoiu, Răzvan Deju, Daniel Gavriloaia și, cel care a scris aplicația, domnul Nicu Dolhescu. De asemenea, dezvoltarea acestui proiect nu ar fi fost posibilă fără susținerea pe care am primit-o din partea autorităților publice locale, în special a domnului primar al orașului Târgu Neamț, Daniel Harpa și a doamnei Petrariu Maria-Adriana, primarul comunei Vânători – Neamț. Le mulțumim pentru viziune, deschidere și implicare.
O astfel de recunoaștere ne aduce în prim planul turismului sustenabil mondial, cu atât mai mult cu cât se pare că suntem primii din România care am reușit o astfel de performanță. Urmărind destinațiile turistice prezente la acest eveniment și în acest top, ne-am dat seama că avem o și mai mare responsabilitate în continuarea procesului de construcție și promovare a unui brand turistic care a reușit să se poziționeze astfel pe o piața internațională atât de competitive”, a spus Geanina Fedeleș, administratorul public al orașului Târgu-Neamț și președintele Asociației Ținutul Zimbrului.

C.T. STURZU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.