Vânători-Neamț: Coșuri de gunoi și o cruce vandalizate de rromi

Rromii din cartierul Fagi a comunei Vânători-Neamț reușesc să capteze atenția publică încă o dată. Evident, prin fapte antisociale. De data aceasta, mai mulți rromi, în noaptea de vineri spre sâmbătă, au vandalizat mai multe coșuri de gunoi din centrul satului Vânători, dar și o cruce amenajată de familia unui preot ucis în urma unui accident, acum ceva ani. Din spusele mai multor cetățeni din comună, respectivii rromi și-au vărsat nervii pe cruce și coșurile de gunoi, în urma refuzului patronului unui club din zonă de a-i lăsa să intre la distracție.

vanatori neamt cosuri vandalizate (1)
vanatori neamt cosuri vandalizate (2)
vanatori neamt cosuri vandalizate (3)
vanatori neamt cosuri vandalizate (4)
vanatori neamt cosuri vandalizate (5)
vanatori neamt cosuri vandalizate (6)

“Au stricat toate coșurile de gunoi, din centrul comunei. Nenorociții au mai distrus și crucea de pe locul unde a murit un preot, acum câțiva ani, într-un accident de mașină. Ăștia merită bătuți cu parul. Să li se taie ajutoarele sociale și puși la muncă. Ori dacă nu, mers peste ei și luați cu furcile la bătaie. Ne-am săturat de ei. Primesc alimente de la primărie, care vin de la Uniunea Europeană și ei vin prin sat și le vând. Vin pe la porțile oamenilor și-i întreabă dacă nu cumpără ulei, făină, bulion, zahăr sau paste. Unii dintre își vând alimentele primite de la primărie și la un magazin mixt din comună, în schimbul băuturii și țigărilor”, ne spune revoltat un cetățean.

Primăria comunei, prin vocea viceprimarului Vasile Coșofreț, ne spune: “Au fost stricate nouă coșuri de gunoi și acea cruce. Am vorbit cu mai mulți dintre rromii din Fagi, dar niciunul nu recunoaște. Anul acesta trebuie să achiziționăm neapărat acel sistem de monitorizare video și să montăm camere în mai multe zone din comună. Am trimis deja oameni să monteze alte coșuri noi de gunoi, în locul celor distruse. Vă spun sincer, ne-am săturat și noi”. (C.T. STURZU)

2 comments

 • Valy

  octombrie 24, 2017 at 6:39 pm

  Tot aud: Neam saturat…Asa este vin si cei de pe strada cetatii si bat cetatenii cu pietre in curti ,fura,au fost plangeri.A fost politia ,aintrebat de una de alta,au plecat.Nu a luat nici o declaratie scrisa la nimeni.Merg cu carutele pe mijlocul drumului,injura daca le spui sa se dea deoparte sa treci.Intreb Politia Locala ce face? Cand vor lua masuri.Sunt platiti din banii contribuabililor ,ai nostri adica…

  Răspuns

 • Dana

  octombrie 25, 2017 at 10:11 am

  Eu am impresia ca si poliției si celor din primărie le e frică de ei ,nimeni nu ia nici o măsură ,au fost si copii agresați de țigani fin fagi si nimeni nu a facut nimic . Chiar nu se poate face nimic ?????chiar trebuie sa ne fie frică sa mergem pe drum ca ne putem trezi cu ceva în cap ???? Păcat ca avem o Comuna frumoasa , care probabil în curând va fi condusa de țigani

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *