Bursele pentru elevi motiv de campanie electorală în Consiliul Local Târgu-Neamț

Din motive care țin de o greșit înțeleasă misiune a consilierului local de opoziție, chiar și proiecte care încearcă să ajute și să promoveze performanța sunt supuse jocului electoral. Printre proiectele de hotărâre din ședința Consiliului Local de vineri, 24 noiembrie, cel al executivului din Tîrgu Neamț cu privire la aprobarea cuantumului unei burse de merit și performanță pentru elevi a generat mesaje electorale. Proiectul cu pricina prevede ca aceste burse să fie acordate mai multor elevi și echipe sportive cu rezultate foarte bune:
-31 de burse de performanță cu o valoare de 250 de lei per elev, 54 de burse de merit cu o valoare de 100 de lei per elev și 11 burse de merit pentru echipe, cu o valoare de 600 de lei per echipă.
Opoziția, prin vocea președintelui PNL Târgu-Neamț, Andrei Aciocârlănoae consideră că aceste burse vor scădea ca valoare prin acordarea lor către mai mulți elevi și echipe și că banii de la buget s-au dus pe salarii: „Îmi pare rău să aud că nu putem mări aceste burse, însă am putut mări salariile aparatului bugetar. Nici măcar nu suntem în stare să păstrăm aceste burse la valoarea anilor trecuți”, a comentat  liderul PNL.
Dorim să acordăm burse mai multor elevi, unor echipe. Trebuie avut în vedere și bugetul local. E normal să acordăm astfel de burse unor echipe de handbal sau oricare altă echipă din orice domeniu sportiv”, a explicat primarul Daniel Harpa.

C.T. Sturzu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *