Fostul primar de Agapia a câștigat procesul cu ANI

După ce și-a pierdut funcția din cauza incompatibilității constatate de Agenția Națională de Integritate, Neculai Nastasă, fostul primar de Agapia, a fost acționat în judecată, inspectorii de integritate cerând anularea contractelor de concesiune. Este vorba despre contractele încheiate, în 2013, de Primăria Agapia, prin Neculai Nastasă ca primar, și Asociația Crescătorilor de Animale Răchitiș, în cadrul căreia fiul primarului avea calitatea de membru fondator. După concesionarea pășunilor, Asociația Răchitiș a beneficiat de subvenții de la APIA, așa că în dosarul deschis de ANI, calitatea de pârâți era împărțită între Neculai Nastasă, Primăria comunei Agapia, Asociația Răchitiș și APIA Neamț.

Admite excepția lipsei capacității procesuale de folosință a pârâtei Asociația Crescătorilor de Animale Răchitiș Agapia”, a decis Tribunalul Neamț. ”Admite excepția lipsei calității procesuale pasive a pârâților Primăria Comunei Agapia și Năstase Neculai. Respinge cererea pentru anulare contract de concesiune formulată în contradictoriu cu Primăria Comunei Agapia și Năstase Neculai pentru lipsa calității procesuale pasive. Respinge cererea pentru anulare decizie formulată în contradictoriu cu Asociația Crescătorilor de Animale Răchitiș Agapia pentru lipsa capacității procesuale de folosință. Respinge cererea pentru anulare decizie formulată în contradictoriu cu Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură – Centrul Județean Neamț, ca nefondată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare”.

Dacă inspectorii de integritate vor insista, procesul va ajunge pe rolul Curții de Apel Bacău, însă cel mai probabil cu același rezultat. Lipsa capacității procesuale de folosință vine din faptul că Asociația Răchitiș nu mai există, iar lipsa calității procesuale pasive din faptul că încheierea contractelor de concesiune a pășunilor se face de către comună, ca UAT, nu de către primărie. Prin urmare, se poate spună că, după ce-a fost ”executată” de ANI, Neculai Nastasă a câștigat și el un meci. Însă cu altă miză și din altă ligă. (C.M.)

adolescenteen news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.