Irina Copoț, angrenată într-un proiect al Primăriei Târgu Neamț

Primăria Târgu-Neamț va demara, în perioada următoare, un nou proiect dedicat rromilor, care constă în angrenarea acestora în diferite activități meșteșugărești și culturale. Întrucât puterea exemplului este cea mai redutabilă armă în fața ignoranței și a prejudecăților când vine vorba de rromi, primarul Daniel Harpa a apelat la o tânără din aceasta etnie, Irina Copoț. A auzit de ea în urma interviului din “Mesagerul de Neamț” și a dorit să o cunoască personal și să o implice în proiecte ce vin în sprijinul comunității pe care o reprezintă.

“Mă bucur că am cunoscut-o personal pe Irina. Este o tânără exemplu pentru etnia ei și nu numai. Este o dovadă că și etnia rromă are reprezentanți care merită să fie apreciați și promovați. Am decis să o implic într-un proiect al primăriei care vizează tinerii rromi din Humulești. Irina va trebuie să identifice și să coopteze și alți tineri rromi să se implice în acest proiect care vine în sprijinul lor și al comunității în care trăim cu toții. Îl cunosc pe tatăl său și știu că este un om harnic, care toată viața a muncit cinstit”, a spus primarul Daniel Harpa.

“În urma discuțiilor avute la primărie voi avea sarcina de a identifica tineri țigani din comunitatea din Humulești, pentru a încerca să-i conving să învețe meseriile tradiționale ale etniei noastre. În acest mod țiganii din Humulești se pot integra mai ușor în societate și au șansa de a-și câștiga pâinea. Acest proiect vine în sprijinul etniei noastre care nu trebuie să-și uite tradițiile și meșteșugurile, cum ar fi țesuturi, dansuri sau coșuri împletite. Din ceea ce vor învăța acești țigani tineri se poate câștiga și un ban. Este un proiect foarte bun și sunt foarte încântată că am fost cooptată să mă implic în acest proiect”, ne-a spus Irina Copoț. (C.T. STURZU)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *