Lidl: Depozit pentru toată Moldova la Roman/Cordun

Lidl va construi un nou centru logistic (al cincilea din țară) în zona Roman/Cordun. “Noul sediu regional va fi situat în localitatea Cordun, în imediata apropiere a orașului Roman. Depozitul va avea o suprafață construită totală de 44.960,00 mp, pe o suprafață a terenului de 132.000 mp și va deservi 50 de magazine Lidl din zona de est a țării. Un factor important în alegerea locației l-a constituit proximitatea față de drumul european E85, ce permite eficientizarea proceselor de aprovizionare și, astfel, menținerea distanței medii de transport a produselor către magazine, sub 150 de kilometri”, precizează Lidl România, într-un comunicat de presă.

“Angajamentul pe care îl avem, încă de la intrarea pe piața din România, față de mediul înconjurător este un factor care ne ghidează în toate operațiunile de business. Depozitul de la Roman, ca de-altfel toate clădirile noastre noi, este gândit să fie o clădire sustenabilă, începând cu alegerea amplasării, ce permite eficientizarea logisticii, până la tehnologiile care vor fi folosite în timpul construcției și la cele care vor fi implementate în activitățile de zi cu zi, odată ce va deveni funcțional”, a declarat Frank Wagner, Președintele Consiliului de Conducere Lidl România.

Deschiderea noului centru logistic va asigura crearea a peste 200 de noi locuri de muncă, pentru toate nivelurile de pregătire profesională: de la persoane cu studii superioare, în zona administrativă, până la personal necalificat, în zona operativă.

“Fiecare angajat al depozitului din Roman va beneficia de o perioadă de școlarizare în unul dintre celelalte 4 centre logistice Lidl din Chiajna, Nedelea, Iernut sau Lugoj și se vor perfecționa în implementarea corectă a standardelor de calitate pentru care Lidl este recunoscut la nivel internațional. Cel mai mic salariu va fi de 2.315 lei brut, sumă care include și bonurile de masă. În plus, angajații vor avea la dispoziție și alte beneficii, precum asigurare medicală privată gratuită, cursuri de perfecționare și programe de dezvoltare profesională. Asemenea centrului logistic inaugurat anul trecut în Lugoj, depozitul va beneficia de vestiare speciale pentru angajați, precum și de o sală de mese cu o suprafață de aproximativ 138 mp, cu o terasă exterioară de 100 mp, unde angajații se pot relaxa și lua prânzul. În plus, pentru promovarea unui stil de viață sănătos în rândul angajaților săi, Lidl va amenaja în curtea interioară a depozitului un teren de sport, cu o suprafață de 1.125 mp, cu toate dotările standard, funcțional 24 de ore din 24”, potrivit aceleași surse.

Primarul Romanului s-a declarat încântat de investiția realizată de Lidl. “Orice investiție atrasă în zona Romanului este de salutat, pentru că, pe lângă asigurarea unor noi locuri de muncă, reprezintă o contribuție majoră la economia locală. Am simțit, de-a lungul ultimilor ani, un interes crescut al marilor companii de a deschide în zona noastră puncte de lucru, ceea ce confirmă că dialogul mediu privat-stat este unul deschis și eficient. Deschiderea fabricii TRW la Roman, a depozitului de combustibil Oscar Downstream, a terminalului Holcim, iar acum investiția realizată de Lidl sunt exemple de bună practică ale acestui parteneriat și sper să permită, pe viitor, transformarea Roman Metropolitan într-o zonă de dezvoltare economică și, de ce nu, să atragă atenția guvernanților asupra importanței realizării unei autostrăzi care să lege zona Moldovei de partea de Vest a țării, mult mai dezvoltată”, a precizat Lucian Micu. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: Lidl)

2 comments

 • Vatamanelu Ciprian

  noiembrie 13, 2017 at 2:55 pm

  Data finalizarii?Este disponibila?😉

  Reply

 • Ursul maro

  noiembrie 14, 2017 at 5:06 am

  La Piatra Neamt vin rusii.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *