Nemțeanul Ion Păvăleanu numit la conducerea ABA Prut-Bârlad (Iași)

Ion Păvăleanu, fostul șef al Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Neamț, a fost numit, începând de pe 30 octombrie, director al Adminis­trației Bazinale de Apă (ABA) Prut-Bârlad. El îl înlocuiește în funcție pe Petru Avram, care rămâne director tehnic. ABA Prut-Bârlad este o instituție regională, care are în subordine SGA-urile Botoșani, Iași și Vaslui, dar nu și Neamț.

“Este o promovare, dar și o provocare. Încercăm să facem mai mult decât am făcut până acum. E un alt nivel față de un sistem de gospodărire a apelor de la nivel județean. E o diferență mare, dar mă voi înhăma la treabă”, a declarat Ion Păvăleanu.

Fostul director al SGA Neamț spune că nu a reușit încă să își facă o idee completă despre instituția pe care o conduce și despre care presa ieșeană, mai ales Bună Ziua Iași, a scris că este marcată de acuze de corupție. “Nu am intrat încă în toate amănuntele. Urmează să mă informez. Din câte știu toate aceste acuze sunt în cercetare la diferite nivele. Principala mea preocupare este ca ABA Prut-Bârlad să încheie onorabil anul în curs și să ne pregătim strategia pentru 2018”, a mai precizat Ion Păvăleanu, directorul ABA Prut-Bârlad.

Nemțeanul nu s-a declarat deranjat nici de modul “coroziv” în care a fost primit de presa ieșeană, care, fără a studia CV-ul său, a decretat – “numire politică”. “Nu comentez pe teme politice. Oriunde am fost am încercat să-mi fac cât mai bine datoria profesională”, a conchis Ion Păvăleanu.

CV-ul fostului director SGA Neamț:

https://mesagerulneamt.ro/wp-content/uploads/2017/11/CV-Ion-Pavaleanu.pdf

(M. CONSTANTINESCU)

pietricica turism

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.