Pipirig: Proiecte pentru modernizare străzilor și a unei școli

În comuna Pipirig se află mai multe proiecte în curs de derulare ce vizează asfaltarea de străzi și reabilitarea și extinderea școlii din satul Pluton. Modernizarea drumurilor de interes local, în lungime de 5 kilometri, și achiziționarea unui utilaj multifuncțional pentru deszăpezire sunt doar câteva dintre prioritățile administrației locale pentru perioada următoare.

“Încă din momentul în care am fost învestit în funcție am dus o luptă contra-cronometru, având în vedere că existau niște termene fixe în care trebuia depusă o listă întreagă de documente la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale din Iași. Este vorba despre un proiect mare, cu o valoare de 5.325.000 de lei (1.173.171 de euro), un proiect care-și propune modernizarea unor străzi din comuna Pipirig cu lungime de aproximativ 5 kilometri. Zilele trecute am semnat contractul și urmează ca, în perioada următoare, să demarăm procedurile pentru execuția lucrărilor. Sperăm ca în perioada iernii să fie atribuit contractul pentru execuția lucrărilor, iar în primăvară să înceapă efectiv lucrările. Cu aceste lucrări de asfaltare nu vom acoperi toate străzile din comună, dar e un prim pas. Vreau să anunț locuitorii comunei că, în momentul de față, mai avem finalizate alte două proiecte. Este vorba de un proiect cu o valoare mare ce a vizat asfaltarea drumului DC 188 Pluton, respectiv cei doi kilometri, plus str. Slatinei. S-au finalizat lucrările, urmând ca la mijlocul lunii noiembrie să facem și recepția. Acest proiect a fost derulat prin Ministerul Dezvoltării.

În vara acestui an s-a lucrat la un alt proiect ce a vizat amenajarea centrului civic (alei pietonale, șanțuri betonate și parcări) lucrări care s-au finalizat și urmează să facem în perioada imediat următoare recepția lucrării. La acest proiect fondurile au venit de la bugetul local. Tot în această perioadă am deschis procedura pentru achiziție de proiect tehnic și execuție pentru școala din satul Pluton. Avem un proiect prin Ministerul Dezvoltării care vizează reabilitarea și extinderea școlii Pluton, cu o valoare de 1.758.784 lei. Sperăm ca în vara anului viitor lucrările să fie în toi, iar la toamna viitoare elevii din Pluton să învețe într-o școală mai frumoasă. Tot  în această perioadă lucrăm la un proiect prin GAL. Este vorba de achiziția unui utilaj multifuncțional. După cum bine știți comuna Pipirig este o comună foarte mare, iar cele două drumuri comunale s-au modernizat, respectiv Pipirig-Boboiești DC 159 și Pipirig-Pluton DC 158, dar pe timpul iernii întâmpinăm dificultăți cu deszăpezirea. De aceea ne dorim acest utilaj. În acest moment întocmim proiectul și-l vom depune la GAL, după care va ajunge la AFIR unde sperăm să obținem bani europeni pentru achiziționarea acestui utilaj care ne va fi de mare folos iarna viitoare. Vreau să mulțumesc tuturor colegilor mei din primărie și colegilor din Consiliul Local, care sunt alături de mine și care se implică în dezvoltarea comunei. Pentru mine resursa umană este foarte importantă”, ne-a declarat primarul Vasile Dorneanu. (C.T. STURZU)

alegeri locale psd

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.