Precizări absolut necesare: Ion Asaftei nu se ocupă de drumuri la județ

Multă lume se întreabă ce mai fac și ce atribuții au vicepreședinții Consiliului Județean Neamț, în condițiile în care divorțul de PMP a fost oficializat, iar Ion Asaftei vine la birou doar când are de semnat hârtii, în rest fiind mai mult pe drumurile județului. Pentru a nu confunda mersul pe drumuri cu atribuții privind investițiile din domeniu, credem că este important pentru toată lumea, dar mai ales pentru primari, să se cunoască exact atribuțile celor care conduc județul. Deci, cine și ce are în responsabilitate?

Președintele Ionel Arsene, conduce direct Direcția generală buget finanțe, Direcția investiții, programe și infrastructură județeană, Cabinetul Președintelui,Compartimentul Audit Public Intern, Corpul de control. El coordonează direct Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț și Spitalul de Psihiatrie ”Sfântul Nicolae” Roman, instituțiile de cultură din subordinea Consiliului Județean Neamț, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, Direcția Județeană de Evidența Persoanelor Neamț.

Ion Asaftei, vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț nu are legătură cu supravegherea drumurilor, nici cu investițiile, dar coordonează și controlează activitatea la Direcția juridică și relații internaționale și Direcția arhitect-șef. La nivelul serviciilor publice, au fericirea să fie controlați (greu de spus în ce măsură și coordonați) cei din Serviciul public Salvamont Neamț, Direcția de administrare a Parcului Național Ceahlău și Serviciul public de administrare a Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor în județul Neamț, plus centrele școlare de educație incluzivă din județul Neamț.

Laurențiu Dulamă nu are atribuții.

Doamna Oana-Gianina Bulai, administrator public, se ”luptă” cu Direcția de Management, Direcția Achiziții și Logistică și Direcția de Dezvoltare Turistică și Guvernanță Corporativă.

Din schemă, nu trebuie uitată Daniela Soroceanu, secretarul județului, care controlează Biroul Coordonare Administrație Publică și Relații Publice și Serviciul Gestionarea Documentelor, Evidența Lucrărilor Consiliului Județean și editarea Monitorului oficial al Județului. În virtutea funcției, este și președintele Comisiei de Protecția Copilului Neamț.

Valentin Bălănescu

Nota redacției: Dacă tot s-au făcut redistribuiri de atribuții, poate n-ar fi rău să se analizeze și niște derapaje din decor, ale unui personaj care tinde să devină un vajnic Dorel al administrației pietrene județene. În momentul în care a venit în zona Moldovei o doamnă ministru de la ALDE, cu atribuții pe mediu, un vicepreședinte a vorbit despre o grămadă de ilegalități în Parcul Național Ceahlăul, uitând că județul este administrator pe 7.700 ha, din cele peste 28.000, punând degeaba pe drumuri mai multe instituții ale statului. Că nu cunoaște care este structura organizatorică a Parcului, n-ar fi mare lucru, că nu știe cine-și desfășoară activitatea legal în zonă (vreo 3 ocoale private și 2 de stat), nici asta. Dar personajul a reușit să lase cu gura căscată vreo 5 academicieni, veniți inclusiv din străinătate, prezenți la o manifestare științifică, spunând că pe el nu-l interesează Consiliul Științific și că el vrea telegondolă până pe Ceahlău. Unii chiar au consemnat în rapoartele lor incidentul, așa că vom mai avea o bulină neagră pentru Neamț.

Pe vremuri, se spunea despre unii că erau duși cu pluta și în Neamț se și potrivea acest lucru, că aveam plutași. Cum plutașii au dispărut, putem adapta zicerea, de la plută la telegondolă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.