Rectificări de la județ pentru bugetarii locali din cultură

pietricica turism

Finalul de an îi găsește iar pe consilierii județeni față în față cu proiectul de rectificare bugetară, unde, printre altele, sunt prevăzute sume pentru echilibrarea bugetelor la unele instituții subordonate Consiliului Județean. În principal, vorbim despre cheltuieli de fincționare și salarii, la unii, plus organizare de evenimente, la alții.

Biblioteca Județeană ”G.T. Kirileanu” va primi la rectificare 57 mii lei pentru salarii, Teatrul Tineretului 262 mii lei pentru același capitol bugetar. Complexul Muzeal Neamț primește 170 mii lei pentru salarii și cheltuieli cu bunuri și servicii, în timp ce Centrul pentru Cultură Arte “Carmen Saeculare” va avea un buget suplimentat cu 580 mii lei, pentru cheltuieli de personal plus organizarea Târgului de Crăciun și a altor manifestări culturale.

Ca de obicei, la rectificare, nu puteau fi uitate unitățile de cult, care or fi ele, care primesc nu mai puțin de 770 mii lei pentru întreținere, funcționare și reparare! Nu este uitat nici personalul neclerical, care probabil se ocupă de funcționarea unităților de cult, pentru care se aprobă cheltuieli salariale de 83 mii lei, mai mult decât cei de la Salvamont, care primesc pentru salarii (oricum ridicole) și achiziții de servicii doar 55 mii lei. (V.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.