Senatorul Emilia Arcan: ”Diabetul e o boală extrem de periculoasă, e nevoie de prevenție și control!”

În contextul celebrării Zilei Mondiale a Diabetului, Emilia Arcan, senator PSD de Neamț, vine cu o inițiativă menită să îi ajute pe nemțenii interesați de valorile proprii ale glicemiei și tensiunii arteriale. În acest sens, la sfârșitul acestei săptămâni, sâmbătă, 18 noiembrie, începând cu ora 8.30, la cabinetul parlamentar al senatorului Emilia Arcan, din sediul PSD Neamț (Piatra Neamț, bulevardul Republicii, nr. 17, bloc A1, parter), o echipă de specialiști de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț va testa, gratuit, valorile glicemiei și ale tensiunii arteriale la toți cei interesați.

Diabetul este o boală care se întinde îngrozitor de repede și, pentru că nu doare, face foarte multe victime! Nefericirea este că sunt tot mai mulți români care suferă de diabet și printre ei sunt copii de vârste fragede! Pentru că este o boală extrem de periculoasă, e nevoie de prevenție și control și îmi doresc ca, prin acțiunea de sâmbătă, să reușim să venim în întâmpinarea celor care au nevoie de o întâlnire cu specialiștii. Fiecărei persoane testate i se va comunica rezultatul pe loc și se vor face interpretările de specialitate, de către cadrele medicale care au răspuns inițiativei mele. Recomandarea specialiștilor este să nu se consume nimic înainte de măsurători”, a declarat senatorul Emilia Arcan.

Ziua Mondială a Diabetului este marcată în fiecare an pe 14 noiembrie și, din 2009, tema este prevenirea și educarea în privința acestuia.

adolescenteen news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.