TeenAct Piatra Neamț, spectacolul de închidere al Festivalului de Teatru

TeenAct, trupa de teatru a Colegiului Național “Petru Rareș”, are onoarea de a urca pe scenă în ultimul spectacol al Festivalului de Teatru Piatra Neamț – ediția 2017. Tinerii actori pietreni vor prezenta piesa “Atenție, aglomerație la sol!”, adaptare după un text de Marc Camoletti. Spectacolul este programat duminică, 19 noiembrie, de la 20:00, în Sala Mare a Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, intrarea fiind liberă.

Traducerea aparține Andei Ciocoiu, iar regia lui Claudiu Ladan. Echipa tehnică este formată din: lumini – Radu Tigran, sunet – Mircea Țăranu, mașinist – Jamil Tarak, scenografia și producția – Raluca Rusu, care este și profesor coordonator. Distribuția spectacolului este următoarea: Bernard – Claudiu Ladan, Gloria – Alexandra Bîrliba, Bertha – Smaranda Mihalache, Robert – Sandrino Mătase, Gabriella – Viorela Stoian și Gretel – Luisa Rotariu.

“Bernard, personajul principal al piesei «Atenție, aglomerație la sol!», este un arhitect de succes care este logodit în același timp cu trei stewardese, fără ca vreuna dintre ele să aibă habar despre celelalte. Micul său paradis romantic funcționează la perfecție: trebuie doar să gestioneze bine calendarul de zboruri și să beneficieze de ajutorul Berthei, menajera sa morocănoasă, dar fidelă, care este pe post de controlor al traficului aerian romantic. Însă vizita neașteptată a vechiului său prieten Robert, niște zboruri modificate, turbulențele climatice și noile orare de zbor îi poartă pe protagoniști într-un haos nebun și amuzant, plin de coincidențe neașteptate”, este descrierea cu care ne invită la spectacol membrii trupei TeenAct.

“Atenție, aglomerație la sol” pe scena Colegiului Național “Petru Rareș” (foto: Cristiana Prună)

Spectacolul “Atenție, aglomerație la sol!” a fost prezentat pentru prima oară în cadrul unui cerc pedagogic organizat la Colegiul Național “Petru Rareș”, fiind prezenți profesori și elevi din județul Neamț. “A fost o experiență pe care nu o vom uita!”, și-a reamintit, zilele acestea, Claudiu Ladan.

TeenAct a avut un an 2017 excelent. Tinerii actori pietreni au cucerit premiul I la Festivalul Internațional de Teatru “Grigore Vasiliu Birlic” de la Fălticeni din luna august, Claudiu Ladan câștigând și două premii individuale: “cel mai bun actor în rol principal” și “marele premiu al categoriei individual”. Ulterior, în luna septembrie, tot Claudiu Ladan, coordonatorul trupei, a primit “premiul special de interpretare și regie” în cadrul “Histrioniadei Liceenilor” de la Cluj Napoca. În palmaresul tinerilor pietreni se mai află un loc I la Festivalul Internațional de Teatru, Muzică și Dans pentru Copii “Neghiniță”, la Bacău, în noiembrie 2016.

TeenAct și-a reluat activitatea, în februarie 2016, după o pauză de 10 ani, la inițiativa lui Claudiu Ladan, trupa fiind înființată inițial la începutul anilor 2000. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: TeenAct)