VALOR – încă o asociație la Roman

Reprezentanții presei au fost invitați să participe luni, 27 noiembrie, la deschiderea oficială a sediului Asociației VALOR din Roman.

“Asociația VALOR s-a născut din dorința fondatorilor de a ajuta la promovarea a ceea ce este cu adevărat important și valoros”, se spune în invitația adresată presei. “Din dorința de  a crea o comunitate în care să  putem transmite generațiilor viitoare ideile, pasiunile comune, înclinația spre a ajuta și de a reorienta societatea spre ceea ce considerăm că poate constitui o solidă coloană vertebrală, ca bază a unei societăti  europene contemporane”.

Echipa VALOR este formată din Loredana Neagu – președinte, Teodora Baciu – vicepreședinte și se bazează în rest pe voluntari.

“Pornim la acest drum cu mare încredere”, a spus Teodora Baciu. “Eu, personal, prin prisma experienței proprii, mi-am dat seama că tot ce apreciem la cei din străinătate putem face și la noi. Este nevoie doar de voință, perseverență și de câteva persoane care să facă primul pas. Noi am făcut primul pas prin înființarea Asociației.”

Doamna Loredana Neagu a expus obiectivele asociației, în fața primarului Lucian Micu, prezent la festivitate: “Consultanță juridică gratuită, cursuri de educație juridică (pentru că foarte des ne lovim de chestiunea aceasta; omul scrie pe facebook și are impresia că a și rezolvat problema), medierea între cetățean și autoritățile publice. Apoi traineri care se vor ocupa de marketing, publicitate și social media. Dar noi ne axăm foarte mult pe diaspora; vin în țară și au o problemă, vor să deschidă o afacere sau altceva și nu știu unde să se adreseze”.

Primarul Romanului, Lucian Micu, s-a arătat bucuros de apariția a încă unei asociații cu scopuri civice, și-a declarat disponibilitatea pentru colaborare și a urat succes în activitate Asociației ”Valor”.(D.A.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *