Comisie pentru cercetarea disciplinară a doctorilor Rugină și Chetreanu

pietricica turism

Consiliul de administrație al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț a hotărât astăzi, 14 decembrie, să constituie o comisie de disciplină în cazul decesului Geaninei Sechel. „În Comisia de disciplină sunt desemnați medici de la secțiile în care a fost internată pacienta – doamna doctor Alina Denciu de pe obstetrică-ginecologie și doamna doctor Raluca Corcoz de pe cardiolgie, iar al treilea membru este dr. Silviu Verzea, directorul medical” declară dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, managerul interimar al spitalului.

Medicii din această comisie pot să înceapă imediat să verifice tot ce s-a făcut în cazul Geaninei Sechel, mai exact ce nu s-a făcut pentru respectarea regulilor de disciplină, a obligațiilor de serviciu și a normelor de comportament. Potrivit regulamentului de organizare și funcționare a spitalului, a Codului Muncii și a normelor care reglementează atribuțiile comisiei de disciplină, medicii desemnați pot, înainte de oficializarea raportului de necropsie și a expertizei medico-legale, să stabilească înprejurările în care fapta a fost săvârșită, să analizeze gradul de vinovăție al salariatului și – foarte important – consecințele abaterii disciplinare.

Comisia de disciplină are rolul de a face o cercetare disciplinară prealabilă și să stabilească sancțiunea ce va fi aplicată celor care se fac vinovați de nerespectarea regulilor. Inclusiv pe Codul Muncii. Această comisie lucrează în paralel cu cea Colegiul Medicilor Neamț. Într-un caz cu consecințe asemănătoare, în Hunedoara, Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” a luat decizia suspendării din funcție a doi medici după ce un copil a murit la o zi după externare. Decizia a fost luată, potrivit servuspress.ro, tocmai pentru „a asigura o cercetare corectă în aflarea adevărului”.

(C.I.)

 

 

3 COMENTARII

  1. @robocop … asta am vrut sa scriu si eu (: ….. sa le fie rusine si medicilor care nu au avut grija de pacienta si celer care au desemnat aceasta minunata ” comisie ” …. trebuia adusi oameni din afara spitalului, impartiali si cu moralitate, nu colegi care ar putea sa acopere mizeriile pe care le-au facut. Rusine !!!!!!

  2. Comisie de la Bucuresti…tot injuram comunustii…bahhhh…aia ersu si mai desrepti si mai corecti ca voi…doritorii de capitalism…natia e prea proasta…miting la spital 1000 de oameni si sa vezi atunci ancheta de la Minister

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.