Curg banii spre spitalele din Neamţ pe final de an

pietricica turism

Pe final de an, Spitalul Județean de Urgență (SJU) Neamţ primește sume consistente de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamț. Pe o parte, instituția finanțează serviciile spitalicești efectuate în luna noiembrie, aproape 5,5 milioane lei plus aproximativ 60.000 lei numai pe paliație.

Pe de altă parte, miercuri, 27 decembrie, din rectificarea bugetară, spitalul mai primește 147.000 lei pentru spitalizarea bolnavilor cronici, 43.000 lei pentru spitalizarea de zi a bolnavilor și un rest de 127 lei la spitalizarea pacienților cu afecțiuni acute. Acești 190.000 lei vin ca o gură de aer ce garantează că unitatea sanitară cu cea mai mare adresabilitate din județ nu doar că va termina anul, ci și va începe 2018 cu dreptul.

„Avem asigurate medicamentele, cred că și pe ianuarie, la furnizori nu sunt datorii, am dat angajaților și bonurile valorice pe luna ianuarie, putem spune că stăm bine”, declară dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, managerul interimar al Spitalului de Urgență.

Sume importante au ajuns și la Spitalul Municipal Roman, 3,42 milioane lei este decontarea pe luna noiembrie a CAS Neamț, la Spitalul Orășenesc din Târgu Neamț valoarea primită pe noiembrie de la finanțator este de 1,2 milioane lei, la Spitalul Orășenesc Bicaz s-au decontat pe noiembrie aproape 281.000 lei, Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani a primit 1,06 milioane lei, iar Spitalul de psihiatrie Roman a primit puțin peste 400.000 lei, aferent lunii noiembrie, plus sume din rectificare. (C.I.)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.