Elevii, informați despre traficul de persoane și articolele pirotehnice

Pe parcursul săptămânii care se încheie, polițiștii de prevenire din cadrul IPJ Neamț s-au întâlnit cu elevii din clasele a VI-a și a VII-a din cadrul Liceului Tehnologic “Dimitrie Leonida” din Piatra Neamț. În colaborare cu specialiștii Asociației Social-Economice “Christiana”, a fost susținută o sesiune de informare, care a avut ca principal scop conștientizarea elevilor despre pericolul pe care-l presupune traficul de persoane.

“Materialul prezentat și dezbătut de către cei prezenți, intitulat «Povestea ei poate deveni și povestea ta – Prevenirea traficului de persoane» a plecat de la întrebarea «de ce se întâmplă?», la care s-a încercat găsirea unor răspunsuri și soluții”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț. “De aceea, polițiștii au considerat oportună informarea grupului țintă prezent într-o manieră interactivă, accentuând faptul că de cele mai multe ori «recrutorul» este un cunoscut sau prieten al victimei, deci atenția cuvenită ar trebuie să se îndrepte către cei din anturajul tinerilor pentru evitarea relațiilor cu persoane cunoscute întâmplător sau doar prin intermediul rețelelor de socializare. O abordare colaterală a fost și prevenirea exploatării copiilor prin cerșetorie, amintindu-le elevilor proverbul «Ai carte – Ai parte!». Finalul sesiunii de informare s-a concentrat pe recomandările antivictimale, în contextul în care se apropie sărbătorile de iarnă și implicit vacanța copiilor”.

Având în vedere că suntem în perioada de pregătiri pentru sărbători și în plină campanie de verificare a legalității operațiunilor cu articole pirotehnice, elevilor li s-au prezentat riscurile la care se expun atunci când comercializează sau folosesc substanțe și produse pirotehnice. (C.M.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *