FOTO Episcopul homosexual al Hușilor, cazat în Văratec, la Palat

Fostul episcop al Hușilor, Corneliu Bârlădeanu, cel care și-a pierdut funcția în urma apariției publice a unor filmulețe în care apărea întreținând relații homosexuale cu un seminarist, se pare că și-a găsit loc de odihnă și penitență într-o casă de la Mănăstirea (de maici) Văratec. El a fost zărit de mai mulți localnici din satul Văratec, care locuiesc în apropierea ”Palatului”, așa cum este cunoscută de localnici casa în care stă acum Corneliu Bârlădeanu.

De vreo două luni, locuiește în Palat fostul episcop de Huși. A venit cu alți trei slujitori. Unul e șoferul și ceilalți doi nu știu ce hram poartă. De când a venit aici, s-au făcut lucrări pentru rețeaua cu apă și au dus țevile până la Palat. În schimb, eu și alt vecin am rămas fără apă la rețea. Ne-au tăiat țevile noastre. Că apa venea din deal, prin cădere. I-a tras apă doar fostului episcop. Au mai trecut pe aici mașini cu instalatori, care au schimbat centrala și caloriferele din Palat”, ne spune un localnic, vecin cu fostul episcop.

L-am zărit acum câteva săptămâni pe fostul episcop și încă un slujitor de-al lui pe la marginea pădurii. Se plimbau. Să fi fost ora 3 după-amiază. I-am salutat și atât”, ne mărturisește un alt localnic.

În vorbă se mai bagă și un al treilea: ”L-au ascuns, aici. Nu e normal. Dar, dacă maica stareță e soră cu episcopul Romanului și Bacăului, se cam leagă. Se spune că această casă, Palatul, cum îi spunem noi, ar fi în administrarea Episcopiei Romanului și Bacăului. Așa se aude. Oricum, e o rușine pentru noi. Nu trebuia să-l aducă aici”.

Casa în care stă acum fostul episcop al Hușilor are o istorie interesantă. Aici a locuit ÎPS Bartolomeu Anania, atunci când s-a retras în anul1982 și s-a dedicat scrisului.

C.T. STURZU

pietricica turism

3 COMENTARII

  1. Corect si moral era sa-l depuna la o manastire de calugari, pentru a-si putea continua si desavarsi opera. Certamente peste 2 ani va avea un inalt rang bisericesc.

    • Câtă corectitudine politică, comentator de evul mediu. Nu e vorba de orientarea sexuală a unui individ oarecare, este vorba despre unul care a propovăduit valorile creșine, care a pozat într-un exemplu pentru comunitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.