Geanina Erika Sechel botezată de Crăciun

pietricica turism

Micuța Erika Geanina a fost botezată a doua zi de Crăciun, la biserica din satul Breaza, comuna Bârgăuani. Bunica îndoliată, tatăl fetiței – Cătălin Sechel, părinții acestuia, o pereche de nași, rudele, prietenii familiei Sechel, copiii din sat s-au adunat în biserică marți, 27 decembrie, după slujbă, pentru a se bucura împreună de creștinarea copilei. În Ajunul Crăciunului, Cătălin a postat pe contul său de facebook o fotografie inedită cu Geanina și a scris cu tristețe: „De ce puiu, de ce oare, de ce nu ești lângă noi? Dor de tine iubire”.

Erika are doi nași, familia care i-a fost și îi este alături în continuare lui Cătălin, oferindu-i sprijinul moral și sufletesc de care are nevoie. Iar a doua familie, care trăiește în Spania, dar n-a putut participa la creștinare. „Este o colegă de-a mea din școală, împreună cu soțul ei, n-au putut ajunge la slujbă, dar cineva din familie le-au ținut lumânările în biserică. Așa stabilisem cu Geanina înainte… și am botezat fetița de Crăciun. Ceilalți nași sunt prietenii noștri, verișoara Geaninei și soțul ei, cei care m-au susținut și mă susțin mult… în tot timpul ăsta. Am botezat-o pe Erika acasă, la biserica din Bârgăuani. Numele ei de botez este Maria, așa cum a vrut Geanina”, ne spune Cătălin Sechel. Un om simplu, care și-a respectat soția cât a fost în viață, care o respectă și dincolo de moarte, pe cea cu care a împărtășit cei mai frumoși ani din viață și care i-a dăruit copilul mult așteptat. Tatăl a dorit să-i treacă în certificatul de naștere și numele mamei, Geanina, iar mama a vrut ca numele de botez al fetiței să fie Maria. Și așa este.

Tânăra mamă nu a mai apucat să-și țină copilul în brațe și să-l alăpteze decât o zi, înainte de a muri, în spital. Geanina, 23 de ani, a murit la Spitalul Județean de Urgență Neamț în noaptea de 30 noiembrie, după o criză cardiacă ignorată de medicul cardiolog de gardă, care a reușit să o preia pe secție după trei ore de la debutul tahicardiei cu puls 212 și propanolol administrat de o asistentă din secția obstetrică-ginecologie, după recomandarea telefonică a cardiologului de gardă Lucia Chetreanu. Mai multe despre ultimele trei ore din viața Geaninei, despre povestea de dragoste dintre Geanina și Cătălin, așa cum ne-a relatat-o soțul îndoliat aici.

(C.I.)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.