Știre actualizată: Protest tăcut la Judecătoria Piatra Neamț. Galerie foto

pietricica turism

Actualizare: Protestatarii ţineau în mâini foi cu textul jurământului pe care-l depun magistraţii când îşi încep cariera: „Jur să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr drepturile şi libertăţile fundamentale ale persoanei, să-mi îndeplinesc atribuţiile cu onoare, conştiinţă şi fără părtinire. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”. O doamnă ţinea lângă foaia cu jurământul şi Constituţia României.

Nimeni n-a făcut niciun fel de declaraţie, protestul derulându-se, timp de jumătate de oră, după modelul celor care au fost deja organizate la nivelul altor instanţe din ţară. Judecătoria Piatra-Neamţ este singura instanţă din judeţ care a arătat cum se poziţionează vizavi de poiectul de modificarea a codurilor şi a legilor justiţiei.

Știre inițială: Bulversarea legilor privind justiția de către actuala coaliție guvernamentală, modificările de substanță care ar aduce atingere statutului magistraților, lipsa de reacție a Legislativului la semnalele venite din teritoriu, lipsa unei reale dezbateri pe subiect, toate au făcut ca în mai multe județe să asistăm la proteste ale oamenilor din sistem.

La Piatra Neamț, miercuri, 20 decembrie, la ora 16, pe treptele Judecătoriei, aproximativ 35 de persoane au participat la un asemenea protest. Erau prezenți judecători și grefieri de la Judecătoria Piatra Neamț, personal de la Parchetul Piatra Neamț, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Piatra Neamț, DIICOT și Judecătoria Roman. (C.M.)

3 COMENTARII

  1. In fata sediului in care protesteaza e o trecere de pietoni .Un dement a spulberat acolo o fetita care traversa strada cu mama ei pe culoarea verde a semaforului electric .
    Istoria recenta insa nu consemneaza din pacate vreu gest asemanator de protest atunci cand tot unul dintre ei a pus soferul ala in libertate deoarece ” nu prezenta pericol public ” .
    Asa ca o particica din mine nu achieseaza cu toata taria la demers .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.