ACTUALIZARE Ionel Arsene a fost arestat * Minuta Curţii de Apel

Curtea de Apel Bacău a admis contestația formulată de procurorii DNA și a decis să-l trimită după gratii pe Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Acuzat de trafic de influență de pe vremea când deținea funcția de deputat de Neamț, Arsene a fost plasat, inițial, sub control judiciar de magistrații Tribunalului Bacău. Atât el, căt și DNA au formulat contestații, din motive diferite, împotriva măsurii. De data asta, procurorii DNA au avut câștig de cauză, după ce-au convins judecătorul de la curte că se impune arestarea preventivă.

ACTUALIZARE:

La ora 18, mandatul de arestare, emis de Curtea de Apel Bacău pe numele lui Ionel Arsene, a fost transmis Poliţiei Neamţ şi urmează să fie pus în aplicare de ofiţerii de la Compartimentul Urmăriri, din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale. Preşedintele CJ Neamţ are şi varianta de a se preda celei mai apropiate unităţi de poliţie.

ACTUALIZARE:

MINUTA CURŢII DE APEL – Solutia pe scurt: încheierea nr. 8/CDL I. În baza art. 425/1, alin. 7, pct. 2, lit. a c.pr.pen., raportat la art. 204 c.pr.pen., admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Bacău, împotriva încheierii nr. 9/Î din 19.01.2018, pronunţată în dosarul nr. 129/110/2018 al Tribunalului Bacău. Desfiinţează încheierea contestată şi pe fond. În baza art. 204, alin. 10 c.pr.pen., raportat la art. 223, alin. 2 c.pr.pen. şi art. 226 c.pr.pen., admite propunerea procurorului şi dispune arestarea preventivă a inculpatului Arsene Ionel, —, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, prevăzută de art. 291, alin.1 c.pen., raportat la art. 6 şi 7, lit.a din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 5, alin. 1 c.pen. pentru o perioadă de 30 de zile, care curge de la data punerii în executare a măsurii. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă. În baza art. 275, alin. 3 c.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat în contestaţia procurorului rămân în sarcina acestuia. II. În baza art. 4251, alin. 7, pct. 1, lit.b c.pr.pen., raportat la art. 204 c.pr.pen., respinge contestaţia formulată de contestatorul-inculpat Arsene Ionel împotriva aceleiaşi încheieri, ca nefondată. În baza art. 275, alin.2 c.pr.pen., obligă contestatorul la plata a 200 lei, cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu azi, 29.01.2018, în prezenţa inculpatului. Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  8/2018  29.01.2018

pietricica turism

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.