Bălţăteşti: Festivalul “Datini şi obiceiuri de Anul Nou”

Duminică, 31 ianuarie, în centrul comunei Bălţăteşti s-au adunat aproximativ 1.000 de oameni să admire cetele de arnăuţi şi mascaţi din localitate, care au arătat ce pot pe scena amplasată în spatele primăriei.

Conducerea primăriei, în frunte cu primarul Emilia Acozmei, viceprimarul Giani Platon, consilierii locali, dar şi consilierul judeţean Mircea Ciudin au întâmpinat feciorii satului în aplauze, în timp ce sutele de cetăţeni, unii dintre ei veniţi şi din comunele limitrofe le admirau prestaţia.

„Bună ziua, stimaţi şi dragi cetăţeni ai comunei Bălţăteşti! Mă bucur să văd că sunteţi o adevărată comunitate şi că participaţi într-un număr atât de mare. Chiar dacă sunt doar de câteva luni în funcţia de primar vă pot spune că sunt câteva realizări. Avem deja câteva proiecte finanţate, iar alte două proiecte aşteaptă să fie semnate la Iaşi pentru finanţare. Am pornit proiectul cu apa în satele Valea Arini şi Valea Seacă. Vă asigur că voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a duce proiectele la bun sfârşit. Vă doresc multă sănătate, un an 2018 cu belşug. Anul care vine să ne găsească mai liniştiţi, mai buni şi fără ură. Ura doare. Să ne vedem sănătoşi şi cu realizări în anul care vine. La Mulţi Ani!”, a transmis primarul Emilia Acozmei.

Festivalul a continuat cu prestaţii ale unor elevi talentați ai şcolilor din comună.

An de an vin la Bălţăteşti să admir bandele de mascaţi şi arnăuţi. Aici se mai păstrează tradiţiile. Este foarte frumos. Bravo celor din primărie că organizează an de an acest festival. Am venit cu mai mulţi prieteni”, ne spune un tânăr venit dintr-o comună alăturată Bălţăteştiului.

C.T. STURZU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.