Acasă Actual “Brâul Roşu”, din nou în concurs la Pro TV! Cum puteţi vota!

“Brâul Roşu”, din nou în concurs la Pro TV! Cum puteţi vota!

“Brâul Roşu” va participa, miercuri, 24 ianuarie, din nou, la emisiunea “La Măruţă”, la “Duelul Ansamblurilor”, cu începere de la ora 15:00. Nemţenii se vor duela cu Ansamblul “Doina Başcovului” (judeţul Argeş). Dacă doriţi să îi susţineţi o puteţi face printr-un vot transmis fie prin SMS la numărul ce va fi comunicat în emisiune, fie online pe pagina emisiunii. Votarea se poate face doar în intervalul emisiunii.

“Dansul popular moldovenesc din zona Neamţului a fost cultivat din generaţie în generaţie şi lăsat  moştenire nepoţilor, ca mărturie a neamului în familia Rotariu, a maistrului coregraf Nae Rotariu. În această familie s-a născut Nae Rotariu care a ars ca o torţă pentru a duce mai departe ceea ce i-au lăsat părinţii şi străbunicii săi mai de preţ – o comoară pentru eternitatea noastră, a românilor. Amintirea acestui depozitar al folclorului viu va dăinui multă vreme, nu numai în sânul familiei, unde a lăsat şi el la rându-i moştenire o pasiune nobilă, dar şi în rândul celor ce i-au apreciat dăruirea creatoare. Acum se ridică o nouă generaţie din familie (a patra) care păstreaza cu multă atenţie folclorul cu nestematele sale datini, tradiţii şi obiceiuri. Ea se numeşte Cătălina Dumitrachi, care a înfiinţat Ansamblul Folcloric Brâul Roşu din Piatra Neamţ în luna februarie a anului trecut, participând deja la evenimente şi spectacole atât în ţară, cât şi în străinătate”, precizează reprezentanţii ansamblului.

“Brâul Roşu” a mai participat la “Duelul Ansamblurilor” şi în data de 8 decembrie 2017, impresionând prin produsele culinare specifice zonei noastre, prin costume şi prin frumuseţea dansului popular, trecând în faza următoare a competiţiei. (Mesagerul de Neamţ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here