Când Stăpânu’ nu-i acasă, băieții joacă pe la masă

pietricica turism

Pe când Ionel Arsene era reținut și aștepta verdictul instanței de la Bacău, în Neamț, a început o adevărată morișcă a negocierilor. Mai multe personaje, aparent scoase în afara jocului politic, au avut întâlniri prin diverse crâșme, au făcut pronosticuri și calcule de viitor. Majoritatea covârșitoare îl luau în calcul pe un vicepreședinte ca viitor conducător luminat, liberal și democrat – apelativul ”social” se subînțelege – și căutau cele 18 voturi necesare numirii. Se dădea ca sigur zvonul că celălalt vice nu vrea, că ar fi anunțat asta, deși, ca marjă de eroare, s-a vehiculat și varianta ca ”fandosirea” lui să fie doar o manevră de derutare a adversarului.

Astăzi, 22 ianuarie, discuțiile continuă și cam aceleași personaje se strâng, cu pretextul unei mese tovărășești, la o pensiune de periferie, dar nu periferică, unde tema rămâne aceeași, plus viitoare colaborări benefice. Gurile rele spun că însuși vicele respectiv va onora masa, mai ales că ar primi, cu acest prilej, vestea unui sprijin masiv de la un fost barosan din zona finanțelor, interesat să plătească oareșce polițe pe plan local.

Problema este ce știu băieții ăștia de pension, de sunt atât de perseverenți. Și, dacă tot știu ce știu, ce au de gând să facă?

P.S.: Oare din ce tabără or fi liberalii chemați să se bucure și ei la masa cu bucate?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.