Discuția pentru șefia Spitalului de Urgență, amânată

Situația conducerii Spitalului Județean de Urgență Neamț ar fi trebuit să fie discutată astăzi, 3 ianuarie 2018, în cadru oficial.

Actualul manager interimar, dr. Cristina Iacob Atănăsoaie și medicul propus de dânsa pentru această funcție, dr. Letiția Gabriela Damoc ar fi urmat să aibă o întrevedere cu președintele Consiliului Județean. Cu această ocazie urmau să fie clarificate, măcar în principiu, datele numirii dr. Damoc la conducerea Spitalului de Urgență, asta însemnând în primul rând nuanțarea a ceea ce i se cere și ce i se oferă de către instituția ce finanțează o bună parte a activității spitalului, dar și a ceea ce dorește și ce poate oferi dr. Damoc, în condițiile în care ar accepta funcția. Întâlnirea nu a mai avut loc pentru că „toată lumea e în concediu, inclusiv domnul președinte, așteptăm până luni”, potrivit dr. Cristina Iacob Atănăsoaie.

La rândul ei, dr. Letiția Damoc, manager plin al Spitalului Orășenesc Bicaz, spune că propunerea este onorantă, că apreciază susținerea de care se bucură și eforturile făcute de dr. Cristina Iacob Atănăsoaie în timpul scurt de când este la conducerea Spitalului de Urgență. Dar că „deocamdată am acceptat această discuție, trebuie analizată foarte bine această propunere, mai ales că eu, aici (n.n. – la Bicaz) am făcut o promisiune – acreditarea Spitalului Orășenesc Bicaz, care va fi peste 7 luni, am un contract de management valabil până în luna martie și mă gândesc și la echipa de aici, la colegii mei, la ce a însemnat momentul 11 aprilie 2011, când s-a decis suspendarea activității spitalului… vom vedea”.

Cert este că, săptămâna aceasta, situația Spitalului de Urgență rămâne aceeași în ce privește conducerea: cu dr. Silviu Verzea director medical interimar, încă în interiorul celor 45 de zile de preaviz după demisie și în concediu de odihnă până luni, cu dr. Cristina Iacob Atănăsoaie manager interimar încă în perioada celor 6 luni de la numire, decisă să preia funcția de director medical (deloc ușoară, având răspundere asupra întreg corpului medical) și să facă echipă cu un coleg dispus să-și asume conducerea unității.

(C.I.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.