Hoțul de la bijuterie a fost filmat, are cagulă frumoasă

Spărgătorul de ziduri, care a încercat să pătrundă în magazinul de bijuterii Hagi Gold (amănunte, aici), a știut exact cum sunt compartimentate spațiile comerciale. El a pătruns în cafeneaua Venezia, după ce-a spart zidul dintre cafenea și Covrigăria Petru. Puțină lume știe că ușa din spate, prin care intră personalul în covrigărie, este ”calea” spre peretele cafenelei. Încuietoarea de la acea ușă nu era spartă, nici forțată, deci ori s-a folosit o cheie potrivită, ori a fost descuiată de un ”meseriaș” care știe să deschidă orice yală în două minute.

După ce-a pătruns în covrigărie, hoțul a găurit zidul spre cafenea, iar în cafenea a repetat operațiunea, ca să ajungă în bijuterie. Numai că s-a apucat de găurit zidul exact în zona în care, în magazinul de bijuterii, este un dulap metalic. Pe dulap sunt niște senzori de vibrație, care au fost ”stimulați” imediat de bormașină și au dat alarma la firma de pază Valahia. Se întâmpla la ora 3 noaptea. Doi agenți au venit, s-au uitat cu lanterna în magazinul de bijuterii, au văzut că e liniște și-au plecat. Polițiștii spun că, dacă ar fi fost profesioniști, s-ar fi dus și în spate să vadă ce se întâmplă. Sau s-ar fi uitat și în obiectivele din jur, așa poate l-ar fi văzut pe individul care ”lucra” cu bormașina în cafenea.

Eu zic că băieții și-au făcut datoria”, a declarat Neculai Gîlcescu, administratorul firmei Valahia, punctul de lucru Piatra-Neamț. ”Noi aveam contract doar cu magazinul de bijuterii, care nu are ieșire prin spate, deci agenții nu aveau motiv să se ducă acolo. Uneori poți fi bine intenționat și te mai uiți la obiectivele din jur, dar poți isca discuții”.

În cafenea există camere de luat vederi. În imagini apare un singur individ, îmbrăcat în negru și purtând cagulă. Polițiștii cred, însă, că mai este implicat cel puțin unul, care probabil stătea de pază în spatele clădirii. (C.M.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *