Mistere elucidate – De ce nu vrea nimeni conducerea Spitalului Județean Neamț

Proaspăt numită joi, 18 ianuarie, pentru un nou mandat interimar la conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, dr. Cristina Iacob Atănăsoaie a avut o revelație: toate necazurile spitalului, toate problemele care (re)apar, toate neajunsurile sunt din cauza… presei. Din cauza presei care, spune doamna doctor, ”scrie despre toate acestea” și, în felul acesta, ”îi alungă pe toți” cei care vor să vină la cârma spitalului.

Dr. Atănăsoaie mai spune că tot presa este motivul pentru care îi e foarte greu să găsească un coleg dornic să facă echipă cu ea, în calitate de director medical, interimar, desigur. Asta, după ce dr. Silviu Verzea, demisionar ireconciliabil, a acceptat totuși să rămână în funcție până astăzi, 19 ianuarie, mai spune același manager, interimar. ”Mai încerc, mai caut pe cineva”, spune doamna doctor, prin asta dând de înțeles că nici dr. Ana Maria Ungureanu, cea care înlocuiește directorul medical, nu dorește.

Pe același principiu, cu presa țap ispășitor, s-ar dori explicată și seria de bâlbe manageriale ce a urmat morții tinerei mămici Geanina Sechel în spital (vezi aici), dar nu numai, când celebra de-acum conferință de presă organizată de spital s-a dovedit a fi o încropeală de termeni științifici, aruncați sfidător, doar a acoperi incompetența profesională și indolența. Și indiferența managerială, cu greu urnită, abia după numeroasele întrebări ale presei. Care întrebări, a se reține, au fost – sunt și vor fi – adresate unei instituții publice care trebuie să fie o fabrică de sănătate, chiar și atunci când își admite incapacitatea. (C.I.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *